Inspiratieavond rond tijdelijk gebruik gronden

07 september 2015 door Hennie van der Zouw
Inspiratieavond rond tijdelijk gebruik gronden

DORDRECHT - Maandag 28 september is er een inspiratieavond over tijdelijk gebruik gronden in duurzaamheidscentrum Weizigt

De gemeente houdt op maandag 28 september een inspiratieavond over het tijdelijk gebruik van braakliggende terreintjes. Wie op een van de terreintjes aan de slag wil, is welkom. Ook wie een idee heeft voor een andere locatie kan inspiratie komen opdoen.

Voor de zomervakantie deed de gemeente een oproep aan bewoners om met initiatieven te komen voor het tijdelijk gebruik van tien stukjes grond. Het gaat om terreintjes in de wijken Stadspolders, Staart, Sterrenburg en op het Leerpark.

Initiatiefnemers kunnen hun plannen via het formulier op www.dordtseruimte.nl aanmelden. Al verschillende ideeën en ook vragen kwamen de afgelopen weken binnen.

Op maandag 28 september 2015 houdt de gemeente een inspiratieavond voor mensen die op een van de stukken grond aan de slag willen. De bijeenkomst vindt plaats in duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30 en begint om 19.00 uur.

Programma
Wethouder mevrouw Rinette Reynvaan zal de bijeenkomst openen. Daarna zijn er interviews met al actieve en nieuwe initiatiefnemers. Zij delen zo hun ervaringen met het publiek. Bezoekers krijgen op die manier een idee van wat er al gebeurt en wat er bij het uitvoeren van een plan komt kijken. Het betekent veel plezier en soms hard werken. Het zal duidelijk worden: je doet het met elkaar. Verder is er op de avond aandacht voor rollen en verantwoordelijkheden, zowel van de initiatiefnemers als van de gemeente.

Vragen stellen
Bezoekers kunnen vragen stellen en met andere aanwezigen praten over het stuk grond waarvoor zij interesse hebben. Misschien leiden deze gesprekken wel tot goede ideeën, nieuwe contacten en helpende handen zodat er concrete initiatieven van start kunnen gaan. Ook wie niet actief mee wil doen, is welkom om bijvoorbeeld wensen of tips uit te wisselen.

Informatie
Praktische informatie over alle stukjes grond die de gemeente aanbiedt voor tijdelijk staat op de website www.dordtseruimte/aanbodgronden. Wie vragen heeft over het aanbod of over de inspiratieavond kan bellen of mailen naar Irma Zanders: (078) 770 48 54, ihh.zanders@dordrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.