Schrijfavond Amnesty International in bibliotheek

08 september 2015 door Hennie van der Zouw
Schrijfavond Amnesty International in bibliotheek

DORDRECHT - Amnesty International Dordrecht houdt op donderdag 10 september een schrijfavond in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek, Groenmarkt 153. Van 18.30 tot 20 uur kun je daar brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.

Ook op donderdag 9 oktober, 12 november en 10 december kan er worden geschreven. ,,We schrijven brieven voor personen van wie de mensenrechten worden geschonden”, vertelt Elma Biekmann van Amnesty Dordrecht. ,,Er zijn voorbeeldbrieven in het Engels, maar je kunt ook je eigen brief schrijven. De brieven gaan naar regeringen en ambassades, maar ook naar de mensen die onschuldig gevangen zitten.

Eén op de drie acties van Amnesty heeft een positief effect en niks doen helpt zeker niet. Dus: doe ook mee! Voorbeeldbrieven en schrijfgerei zijn aanwezig. Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen,’’ zegt Biekmann.

Amnesty International, opgericht in 1961, streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Amnesty doet onderzoek en voert acties tegen ernstige schendingen van deze rechten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.