ReGallery neemt intrek in de Berckepoort

08 september 2015 door Hennie van der Zouw
ReGallery neemt intrek in de Berckepoort

DORDRECHT - ReGallery verzorgt vanaf september de programmering in de Berckepoort. Sinds november 2014 is dit monumentale pand in tijdelijk beheer van ANNA Vastgoed & Cultuur. Na een succesvolle organisatie van ReGallery tijdens de Dordtse Initiatievendag in de Berckepoort, besloten beide partijen de samenwerking een vervolg te geven.

De geschiedenis van het pand en samenwerking met lokale ondernemers spelen een rol bij de invulling van de programmering. Zaterdag 12 september vindt de opening plaats.

Wijnhistorie herleeft
De Berckepoort is verwant aan wijnkoper Matthijs Berck, die zich in de 16e eeuw in Dordrecht vestigde. Het interieur krijgt dan ook accenten zoals wijnvaten naast de tafels en flessen als verlichting. Van twee vaten is zelfs een lounge gemaakt waar gasten in kunnen zitten. De Dordtse Wijnoutlet 167 op de Groenmarkt wordt hofleverancier van de drank.

Koffie, kunst, kroketten
De voormalig foyer is omgetoverd tot een trendy zitruimte. Deze is overdag de plek voor ijs van Talamini of een kop koffie van de fairtrade bonen van Cook & Boon. ’s Avonds kan hier geborreld worden. Het personeel draagt schorten van de Dordtse modezaak Habets herenmode op de Vriesestraat. De bunker in de Berckepoort zal dienst blijven doen als expositieruimte. De theaterzaal is beschikbaar als presentatieruimte voor lezingen en symposia. Met de activiteiten in de Berckepoort krijgt het centrum weer een opkikker. Bovendien is het een toevoeging voor Dordrecht, die in de race is voor de verkiezing van Beste binnenstad editie 2015-2017, die op 18 november wordt uitgeroepen. Ook speelt ReGallery in op Dordrecht als Onderwijsstad 2015-2016.

ReGallery
ReGallery is een stichting die culturele initiatieven bedenkt, verbindt en uitvoert. Het is begonnen als een platform voor lokale en internationale kunstenaars, maar groeit inmiddels uit tot een totaalconcept van culturele en educatieve activiteiten. De stichting wordt zelfstandig gefinancierd door oprichter Ahmed Al-Rubaiee. ReGallery en ANNA Vastgoed & Cultuur geven de Berckepoort weer invulling, nadat in juli het plan voor het Stripmuseum werd geschrapt.

ANNA Vastgoed & Cultuur
De Berckepoort is in beheer van ANNA Vastgoed & Cultuur, een schakel in de vastgoedsector die verbindt, faciliteert en creatieve concepten ontwikkelt en uitvoert door vastgoed te beheren. ANNA biedt creatieve oplossingen voor leegstaand vastgoed. ReGallery verzorgt de exploitatie en de programmering van de foyer, de bunker en het theater. De overige ruimten in het pand worden gebruikt door diverse creatieve ondernemers en organisaties.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.