Wateroverlast treft ook het Albert Schweitzer ziekenhuis

31 augustus 2015
Wateroverlast treft ook het Albert Schweitzer ziekenhuis

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT / SLIEDRECHT - Het noodweer in de nacht van zondag 30 op maandag 31 augustus heeft voor overlast gezorgd op drie locaties van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Op de locatie Sliedrecht was die het meest ingrijpend. Alleen de locatie Zwijndrecht ondervond geen hinder. Vanaf maandagochtend zeer vroeg is hard gewerkt om de situatie in goede banen te leiden en de overlast zo snel mogelijk te verminderen. Bij het oplossen van de problemen staan de patiëntenzorg en veiligheid voorop.

In de locatie Sliedrecht kwam vijftig centimeter water in de kelder te staan. Hier bevinden zich technische installaties, onder meer voor de luchtbehandeling in het pand en voor de perslucht die bij zorgprocessen wordt gebruikt. Deze moesten hierdoor buiten gebruik worden gesteld, naar verwachting tot dinsdag.

Twaalf operatieve ingrepen van het Pijnbehandelcentrum op de locatie Sliedrecht zijn om die reden voor de maandag afgezegd. Voor de daarop volgende dagen, worden de in Sliedrecht geplande ingrepen verplaatst naar andere operatiekamers binnen het ziekenhuis, totdat zeker is dat alle apparatuur weer veilig kan werken. Het ziekenhuis betreurt dit, heeft zich bij de patiënten geëxcuseerd en zal de afspraken zo spoedig mogelijk opnieuw inplannen.

De Sliedrechtse brandweer heeft in de nacht van het noodweer pompwerkzaamheden verricht en met waterstofzuigers ruimtes gedroogd. Die werkzaamheden gingen maandag nog door. Het ziekenhuis is de brandweer zeer erkentelijk.

Op de locatie Dordwijk is de afvoerleiding  van het hemelwater gesprongen tussen de begane grond en de kelder. Hierdoor is de kruipruimte volgelopen met water. Op diverse plaatsen is bovendien daklekkage geconstateerd. De Technische Dienst en leveranciers hebben de situatie onder controle gebracht, reparaties volgen zo spoedig mogelijk.

Op de locatie Amstelwijck zijn de toiletten op de begane grond ’s nachts overstroomd door overbelasting van de riolering. De polikliniekruimten zijn tijdig schoongemaakt en konden maandagochtend gewoon in gebruik genomen worden. Op de parkeerplaats van Amstelwijck zijn stoepen opengescheurd door de druk van het vele water. Bedrijfshulpverleners hebben patiënten en bezoekers geholpen om het gebouw veilig te bereiken. Ook hier volgt reparatie zo spoedig mogelijk.

Vooruitlopend op de slechte weersvoorspellingen voor de hele week, houdt het Albert Schweitzer ziekenhuis de situatie per locatie goed in de gaten en extra menskracht standby.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.