Nationale Onderwijsweek van 5 t/m 9 oktober in Onderwijsstad Dordrecht

09 september 2015 door Hennie van der Zouw
Nationale Onderwijsweek van 5 t/m 9 oktober in Onderwijsstad Dordrecht

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober staan Dordrecht en de Drechtstedenregio in het teken van de Nationale Onderwijsweek. In die week staat een breed scala aan activiteiten en workshops op het programma rondom het thema 'meer dan school', bedoeld voor docenten en directies van scholen, onderwijsondernemers, inwoners van Dordrecht en de Drechtstedenregio, beleidsmakers, bestuurders, bedrijven en overige geïnteresseerden in het onderwijs.

De organisatie van de week is in handen van de gemeente Dordrecht, de Stichting Nationale Onderwijsweek, onderwijsinstellingen en bedrijven uit de Drechtstedenregio en Nederland.

Highlights Nationale Onderwijsweek
Maandag 5 oktober staat in het teken van de opening en trapt af met een jongerendebat over de toekomst van het onderwijs. Op dinsdag is er een mini-symposium over (het onderzoek naar) informeel onderwijs. Woensdag ligt de focus op 0-12 jarigen en ouderbetrokkenheid. Er zijn ook twee stadsgesprekken, op dinsdag over ouderparticipatie o.l.v. Funda Müjde, woensdag praten we over nieuwe vormen van onderwijs, Aleid Truyens verzorgt hierbij een column. Op donderdag staat het voortgezet onderwijs centraal in combinatie met techniek, innovatie en duurzaamheid en start met een paneldiscussie o.l.v. Danny Mékic. Bij de workshops komen actuele thema's zoals cyberpesten, mensenrechteneducatie en gamificatie aan de orde. Vrijdag richten we ons op het MBO met een paneldiscussie over de betekenis van Smart Industry voor de onderwijs infrastructuur en omgekeerd. SER voorzitter Mariëtte Hamer zal daar haar opwachting maken. Ook het NUON Solar Team is deze dag van de partij met de NUNA 7.

Dordrecht Onderwijsstad 2015 - 2016
De uitverkiezing laat zien dat Dordrecht en de Drechtsteden in beeld zijn als regio waar veel aandacht is voor innovatieve onderwijsvoorzieningen en waar de vorming van jonge mensen hoge prioriteit krijgt. Dordrecht heeft deze titel verdiend vanwege de regionale samenwerking met het bedrijfsleven in de Drechtsteden en bijzondere wijze waarop zij de aansluiting van het onderwijs met de arbeidsmarkt vorm geeft.

In de loop van deze week is de website www.dordtleert.nl online. Hier is het volledige programma te vinden en kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.