Drechtsteden op seminar World Expo in Milaan

10 september 2015 door Hennie van der Zouw
Drechtsteden op seminar World Expo in Milaan

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - De regio Drechtsteden zal op donderdag 17 september een bijdrage leveren aan een seminar op de World Expo in Milaan in Italië. Het seminar 'Creating Sustainable Urban Deltas' heeft als centraal thema water/waterveiligheid.

Portefeuillehouder Economie van het Drechtstedenbestuur Richard Korteland: "Europa is belangrijk voor het midden- en kleinbedrijf en voor onze grotere ondernemers. Daarom is het goed om in Milaan te laten zien hoe bedrijfsleven en overheden in onze regio samen optrekken op belangrijke thema's als water en waterveiligheid."

Donderdag 17 september is 'waterdag' op de World Expo. Het samenwerkingsverband Drechtsteden koos ervoor om zich tijdens het seminar als 'Maritieme Topregio’ te presenteren. De bedoeling van de Drechtsteden is om de (internationale) kwaliteit en diversiteit van de maritieme topregio voor het voetlicht te brengen en contacten tussen bedrijven onderling en de overheid verder te versterken. De delegatie van de Drechtsteden bestaat uit bedrijven, onderwijs en overheid:

- Richard Korteland, regiobestuurder Economische Ontwikkeling Drechtsteden
- Bram van Hemmen, burgemeester Sliedrecht
- Andre Boer, CEO Krohne Altometer Dordrecht
- Rein Meester, directeur Duurzaamheidsfabriek Dordrecht
- Wouter van Reenen, business developer Mampaey Offshore Industries Dordrecht

De Drechtsteden maken deel uit van een delegatie onder leiding van gedeputeerde Rick Janssen en watergezant Henk Ovink. Andere partners die bijdragen aan het seminar zijn de gemeente Rotterdam, de Technische Universiteit Delft en het cluster Deltatechnologie & Water.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.