Dordtse krakers Papendrechtsestraat moeten hun boeltje pakken

10 september 2015 door Hennie van der Zouw
Dordtse krakers Papendrechtsestraat moeten hun boeltje pakken

DORDRECHT - Krakers in Dordrecht moeten binnen 24 uur weg zijn uit de slooppanden aan de Papendrechtsestraat. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald in een kort geding dat door de gemeente was aangespannen.

Naar schatting verblijven er 7 mensen in de panden. Als zij daar niet binnen 24 uur weg zijn moeten ze een dwangsom betalen van 100 euro per dag met en maximum van 2000 euro. Ook draaien ze op voor de proceskosten.

De huizen in de straat staan al een tijdje leeg. Eerder hebben er al krakers gezeten in de nummers 7-9. Die panden moesten ze van de rechter in juni verlaten. Daarna zijn de krakers ingetrokken in de huizen op nummers 3a en 5a. Daar moeten ze nu ook uit.

De panden in de Papendrechtsestraat moeten plaats maken voor de uitrit van de nieuwbouwwijk Stadswerven.

Reactie krakers
De krakers zelf zijn vaag over hun vertrek. "We wonen hier nu 3,5 jaar. En we hebben zelf het vonnis zelf nog helemaal niet gehad", laat een van de bewoners weten. "Dus ja dan kunnen ze ook niet verwachten dat we morgenmiddag weg zijn."

Maar zin om hier een hele rel van te maken is er niet. "Je kan een verfbom gooien, maar wat schiet je er mee op?"

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.