Verdere versoepeling voor bedrijventerreinen

10 september 2015 door Hennie van der Zouw
Verdere versoepeling voor bedrijventerreinen

DORDRECHT - College wil groter gebied welstandsvrij. Ook bedrijven rond de Eerste Merwedehaven en tegenover DuPont hoeven hun bouwplannen voortaan niet meer te laten toetsen door de welstandscommissie. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad in een aanvulling op de nieuwe welstandsnota. Het college wil de strook langs de hoofdwegen waar nog wel welstandseisen gelden verkleinen van 75 meter naar 50 meter.

Directe aanleiding voor deze aanpassing is de discussie over de imitatie Eiffeltoren bij de Merwehal aan de Baanhoekweg. De welstandscommissie oordeelde op basis van de huidige welstandsregels dat dit bouwwerk niet past in de omgeving. Dat oordeel leidde tot veel reacties, ook uit de politiek, dat er in zo'n gebied niet zo streng zou moeten worden gekeken. Het college had al eerder voorgesteld bedrijventerreinen welstandsvrij te maken, op de strook langs de toegangswegen na. Daarbij was echter dit deel van het bedrijventerrein Staart niet meegenomen. Bovendien vindt het college bij nader inzien dat de strook niet zo breed hoeft te zijn.

Eiffeltoren
Als de gemeenteraad de welstandsnota met de nu voorgestelde wijziging vaststelt, gelden ook voor de 'Eiffeltoren' geen welstandseisen. De eigenaren hoeven het bouwwerk in afwachting van die beslissing niet weg te halen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.