Beter Voor Dordt: "Nu niet direct locaties voor vluchtelingen in Dordrecht zoeken"

12 september 2015
Beter Voor Dordt: "Nu niet direct locaties voor vluchtelingen in Dordrecht zoeken"

DORDRECHT - De berichtgeving over de aanhoudende stroom asielzoekers zal niemand zijn ontgaan, zo ook Beter Voor Dordt niet. Reeds in februari dit jaar heeft de fractie vragen gesteld aan het college met het uitdrukkelijke verzoek de vinger aan de pols te houden.

Voor Beter Voor Dordt is het vanzelfsprekend dat vluchtelingen die hun leven in het land van herkomst niet zeker zijn opvang verdienen. Dordrecht vangt reeds de zogenaamde statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) op, en daar is sprake van een achterstand.
Vanuit het Ministerie en vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zijn er oproepen gedaan aan gemeenten om asielzoekers op te vangen. Dordrecht heeft tot nu toe nog geen concrete vraag van het COA ontvangen.

David Schalken:"Wat betreft de ontstane discussie moeten we voorkomen dat we in Dordrecht in discussie gaan over een onderwerp dat op landelijk en Europees niveau hoort te worden gevoerd.
Beter Voor Dordt acht het niet wenselijk dat op voorhand locaties gezocht gaan worden. Eerst moet duidelijk zijn of er een concrete vraag te verwachten is.

Mocht die vraag naar een asielzoekerscentrum in Dordrecht er wel zijn, dan weegt het draagvlak voor Beter Voor Dordt het zwaarst. We moeten verder kijken dan de opname op zich, gezien de druk op sociale voorzieningen en de omgeving. Het is voor Beter Voor Dordt dan ook in ieder scenario onacceptabel wanneer de inwoners in deze discussie niet worden geraadpleegd".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.