Gevolgen Miljoenennota voor regio Drechtsteden geanalyseerd tijdens Prinsjesdagontbijt

16 september 2015 door Hennie van der Zouw
Gevolgen Miljoenennota voor regio Drechtsteden geanalyseerd tijdens Prinsjesdagontbijt

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Het is inmiddels traditie: voor de zesde keer organiseert het samenwerkingsverband de Drechtsteden de dag na Prinsjesdag het Prinsjesdagontbijt. De betekenis van de Troonrede en de Miljoenennota voor de regio wordt er besproken.

De plannen van het Rijk voor het komende politieke jaar en de accenten ervan voor de regio Drechtsteden worden geanalyseerd. Wat betekent het beleid van de rijksoverheid het komende politieke jaar 2015-2016 voor de samenwerkende Drechtsteden? Want betekent dit bijvoorbeeld voor de regionale economische ontwikkeling? Wat betekent het voor de regionale versterking van de arbeidsmarkt?

Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, de Drechtraad, lokale gemeenteraden, het Drechtstedenbestuur, de colleges van burgemeester en wethouders en andere externe relaties nemen deel aan het Prinsjesdagontbijt.

Drechtstedenvoorzitter Drs. A.A.M. Brok: "We nemen de vroege vogels mee langs de plannen die gisteren, op Prinsjesdag werden gepresenteerd. We zien dat we dit jaar als maritieme topregio opnieuw worden gesterkt in onze koers. Wel zijn we meer dan ooit afhankelijk zijn van internationale ontwikkelingen zoals de eurokoers, olieprijs en renteontwikkeling. In de plannen van de rijksoverheid zagen we graag meer aandacht voor innovatie, één van de speerpunten in onze regio. Maar we kunnen onze maritieme kracht verder mobiliseren met de maatregelen die in de Troonrede en de Miljoenennota worden aangekondigd."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.