Dordrecht loopt warm voor een nieuwe seizoen 35+ 7tegen7 voetbal

16 september 2015 door Hennie van der Zouw
Dordrecht loopt warm voor een nieuwe seizoen 35+ 7tegen7 voetbal

DORDRECHT - Landelijk starten steeds meer verenigingen met het aanbieden van 35+ voetbal. Bij deze voetbalvorm spelen zeventallen op een half speelveld met en tegen spelers die minimaal 35 jaar oud zijn. Het doel is om leeftijdsgenoten met en tegen elkaar te laten voetballen en deze groep langer aan de voetbalsport te binden. Ook de Dordtse voetbalverenigingen GSC/ODS, v.v. Dubbeldam, v.v. Wieldrecht en s.v. Oranje Wit bieden deze nieuwe voetbalvorm aan.

Voor de 35+-variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Slidings zijn niet toegestaan, strijden wel! Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn, hoort dus tot de verleden tijd.

35+-speelavonden
De vier Dordtse voetbalverenigingen die het 7 tegen 7 voetbal in Dordrecht aanbieden organiseren komend seizoen om de twee weken op de vrijdagavond 7 tegen 7 speelavonden. De eerste speelavond is op vrijdag 18 september en vindt plaats bij voetbalvereniging GSC/ODS. Je kunt per speelavond individueel of met een team inschrijven.  Hiervoor hoef je niet perse lid te zijn van een vereniging.

Wil je meer dan alleen deelnemen aan de speelavonden? Word dan lid van een van de aangesloten voetbalclubs die 7 tegen 7 aanbiedt. In dat geval kun je ook elke week trainen.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.dordtsport.nl 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.