Dodelijk verongelukte motorrijder uit Dordt was bekende striptekenaar Minck Oosterveer

19 september 2011
Dodelijk verongelukte motorrijder uit Dordt was bekende striptekenaar Minck Oosterveer

DORDRECHT - De op de N3 dodelijk verongelukte motorrijder is de striptekenaar Minck Oosterveer. Minck tekende onder andere strips voor de telegraaf, Zodiak (een fantasiestrip sinds 1996) en Nicky Saxx (een avonturensrip waarin twee vrouwen als privédetectives te werk gaan). Verder maakte hij de laatste jaren avonturenverhalen voor het blad Eppo.

Hij ontving dit jaar nog 'De Stripschapprijs', "een oeuvreprijs die sinds 1974 jaarlijks wordt toegekend aan een striptekenaar of tekstschrijver die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het beeldverhaal in het algemeen en het Nederlandse beeldverhaal in het bijzonder..." (citaat www.hetstripschap.nl).

Minck was verder één van de weinige Nederlandse striptekenaars die in Amerika doorgebroken is.
Vandaag maakte zijn uitgever Rob van Bavel zijn overlijden bekend. Met het overlijden van Minck Oosterveer verliest de stripwereld een buitengewoon getalenteerd man.

De persoon die Minck heeft aangereden, is doorgereden. De politie zoekt naar getuigen en tips, lees dus ook de "zie ook"-berichten indien u iets weet of heeft gezien.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.