Waterbus vaart vanaf 5 oktober weer volgens winterdienstregeling

23 september 2015 door Hennie van der Zouw
Waterbus vaart vanaf 5 oktober weer volgens winterdienstregeling

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Waterbus, dat de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, vaart vanaf 5 oktober weer volgens de winterdienstregeling. Uitzondering is lijn 18, deze lijn vaart al vanaf 1 oktober volgens de winterdienstregeling. Dit betekent dat men ook in de wintermaanden gewoon met de Waterbus kan reizen, maar op bepaalde momenten zal de afvaartfrequentie veranderen naar één keer per uur. De zomerdienstregeling gaat weer in op 4 april 2016.

Waterbus vaart elk jaar volgens de zomer- en winterdienstregeling. De winterdienstregeling heeft maandag t/m vrijdag geen effect op de eerste afvaarten van de veerdienst.

Op Waterbus lijn 18 (voorheen Aqualiner 1 en 2) betekent dit dat er in het weekend elk uur een afvaart plaatsvindt.

Op lijn 20 tussen Rotterdam <> Dordrecht Merwekade wordt op donderdag- en vrijdagavond minder lang doorgevaren. Er is doordeweeks wel nog steeds sprake van elk half uur een afvaart. In het weekend is er sprake van een afvaartfrequentie van één keer per uur.

Op lijn 21 Zwijndrecht <> Dordrecht Hooikade en lijn 22 Papendrecht Veerdam <> Dordrecht Merwekade wordt de laatste afvaart op donderdag, vrijdag en zaterdag vervroegd. Deze lijnen houden wel nog steeds elke 15 minuten een afvaart.

Lijn 23 tussen Dordrecht Merwekade <> Sliedrecht zijn er in het weekend geen afvaarten. Maandag t/m vrijdag blijft er elk uur een afvaart, onder andere naar de Ark van Noach en de  Hollandse Biesbosch.

Lijn 24 tussen Dordrecht Merwekade en Zwijndrecht Veerplein vaart niet in de weekenden.

De exacte dienstregeling en actuele reisinformatie is te vinden op www.waterbus.nl.

Aankomende evenementen
De Waterbus blijft dus ook in de winter gewoon doorvaren en blijft een ideaal vervoermiddel om bijvoorbeeld mee naar evenementen te gaan. Zo is er van 18 november tot 4 december in Dordrecht het echte Sinterklaashuis. De grootste kerstmarkt van Nederland staat wederom in Dordrecht, op 11, 12 en 13 december.

Meer informatie over deze evenementen en bereikbaarheid via www.waterbus.nl.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.