Baaij na gesprek met Verhoeve: 'Iedereen mag kerstspullen verkopen op Kerstmarkt'

29 november 2011

DORDRECHT - In de afgelopen dagen was er onduidelijkheid en commotie ontstaan over de weigering van een christelijke organisatie op de Dordste Kerstmarkt. Gerben Baaij van Dordrecht Marketing en Pieter Verhoeve van de CU/SGP geven na een goed gesprek duidelijkheid van zaken.

'Toen ik vanuit mails en vanuit de media moest vernemen dat kerken op de Kerstmarkt geweigerd werden, was ik daarover verbaasd' verklaart Verhoeve. 'Het Kerstfeest heeft een christelijke oorsprong. Iedereen zou daar spullen mogen verkopen, maar christelijke organisaties niet? Dat leek me willekeurig en ahistorisch.'

 

'De Kerstmarkt is primair een markt' zegt Gerben Baaij. 'In onze gebruikersvoorwaarden staat dat een kraamverhuurder kerstgerelateerde spullen moet verkopen. Deze eis geldt iedereen. Elke andere inhoud, of het nu witte sokken betreft of politieke uitlatingen, willen we niet op de Kerstmarkt hebben. Overigens hebben het Leger des Heils en Stichting De Hoop wel een plek gekregen op de Kerstmarkt.'

'Baaij maakte me duidelijk dat iedereen kerstspullen kan verkopen op de Kerstmarkt. Een kerk of christelijke vereniging mag dus gewoon op de markt een kraam huren om daar boeken of CD's te verkopen. Mits er maar een relatie ligt met Kerst. Dat lijkt me op zichzelf een redelijke eis' aldus Verhoeve. 'Evangeliseren kan in beginsel, mits het valt binnen de APV en andere verordeningen, altijd.'

Beide heren zijn 'blij' wanneer eventuele onduidelijkheid hiermee uit de lucht is.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.