Onderwijs en bedrijfsleven werken samen rond hergebruik koffieprut, plastic flesjes en fruitafval

25 september 2015 door Hennie van der Zouw
Onderwijs en bedrijfsleven werken samen rond hergebruik koffieprut, plastic flesjes en fruitafval

DORDRECHT - Cirkellab, LeXlab en Platform Duurzaamheid Dordrecht organiseren woensdagmiddag 7 oktober van 13 uur tot 17 uur bij De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht een Jongerenlab om de circulaire economie aan te jagen. Het onderwijs (bovenbouw HAVO/VWO en MBO) en het bedrijfsleven werken in het Jongerenlab op een unieke manier samen. Het evenement wordt geopend door wethouder Bert van de Burgt van de gemeente Dordrecht. Dagvoorzitter is Lars Sørensen.

Speeddates, workshops en meer…
Het Lab geeft jongeren concrete handvatten rond circulaire economie, een economisch systeem waarbij hergebruik van grondstoffen, producten en rest- en afvalstromen centraal staan. In beginsel biedt het Jongerenlab een eerste zetje voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk, maar vervolgens een traject om daadwerkelijk een project of start-up rond circulaire economie te realiseren. Tijdens dit startevent maken de leerlingen via interactieve en inspirerende speeddates kennis met circulaire start-ups, waaronder Rotterzwam (champignons kweken op koffieprut), Refil (oude plastic flesjes gebruiken voor 3D-printen) en Fruitleather (leer maken van fruitafval). De leerlingen gaan vervolgens zelf aan de slag met een concreet circulair vraagstuk. Tevens leren zij wat het begrip circulaire economie inhoudt via een uitdagende workshop waarbij kapotte elektrische apparaten uit elkaar gehaald worden.

Doe mee als school, bedrijf of overheid!  
Wilt u als school met een groep leerlingen meedoen met het Jongerenlab? Neem via info@cirkellab.nl of 06-28446512 contact op. Ook zijn ondernemers en politici uit de regio van harte welkom om inspiratie op te doen, deel te nemen aan een workshop, jongeren te ondersteunen bij een circulair vraagstuk en verbindingen te leggen rond circulaire economie. Opgeven kan via info@cirkellab.nl.

Het Jongerenlab wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht, Sørensen Producties, De Duurzaamheidsfabriek, daVinciMedia en DrechtwerkDiversiteit. Deelnemende ‘circulaire’ bedrijven aan het Jongerenlab zijn Shop&Drop, Rotterzwam, Refil, Ocean Sole, Tijdmunt, Circuwear en Fruitleather.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.