MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil steunt Voedselbank Dordrecht

20 april 2015
MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil steunt Voedselbank Dordrecht

DORDRECHT - Op 15 en 16 april hebben Marty Picauly, Hans Trechsel en Roger van de Broeke van MultiBusinessPlaza (MBP) de eerste MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil voor ondernemers uit de regio Dordrecht georganiseerd. Meer dan 20 standhouders hebben elkaar en de bezoekers in een informele sfeer en op een laagdrempelige manier geïnformeerd over hun diensten en producten. De hallen van het MBP waren voor dit doel omgetoverd in een professioneel opgezette expositieruimte, die veel ruimte gaf voor onderling contact, hetgeen de sfeer ten goede kwam.

Wethouder Bert van de Burg opende de beurs woensdagmiddag. Hij prees de organisatoren voor hun initiatief en spoorde de deelnemers aan vooral kennis en ervaring met elkaar te delen. Carola van Eeden van SmartPLUS gaf een korte toelichting op het belang van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Marty Picauly introduceerde daarna de voorzitter van de Voedselbank Dordrecht, Matthijs van Muijen, die aangaf hoe belangrijk het werk van zijn vrijwilligers is voor de 364 gezinnen, die maandelijks slechts een minimum aan inkomen te besteden hebben.

Gedurende twee dagen wisten geïnteresseerde bezoekers en ondernemers de weg naar de beurs te vinden. Voor een eerste keer een redelijk resultaat, dat veel doet verwachten voor de toekomst. Mede dankzij de aanwezigheid van RTV Dordrecht, die via de radio verslag deed van het evenement, heeft de beurs regionaal veel bekendheid gekregen. Naar verwachting wordt de volgende beurs in begin 2016 georganiseerd.

Op de afsluitende dag heeft mede-organisator Roger van den Broeke namens alle deelnemende ondernemers een cheque van €1.100,00 aangeboden aan Matthijs van Muijen van de Voedselbank Dordrecht. De Dordtse ondernemers hebben op deze manier laten zien hoe betrokken zij zijn bij de Dordtse gemeenschap. Dat geld komt goed van pas, omdat de Voedselbank geen subsidies ontvangt en volledig afhankelijk is van giften van winkeliers en bedrijven. Bovendien zijn de schappen en koelcellen leeg vanwege te weinig aanbod van etenswaren. Zonder deze giften kunnen hulpbehoevende gezinnen niet geholpen worden. De overhandiging vormde een mooie afsluiting van de MBP Ondernemersbeurs Dordtse Kil.

Fotobijschrift: Roger van den Broeke overhandigt de cheque van €1.100,00 aan voorzitter van de Voedselbank Dordrecht, Matthijs van Muijen (foto Carel Banse)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.