Regionaal Archief Dordrecht viert Maand van de Geschiedenis

08 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Regionaal Archief Dordrecht viert Maand van de Geschiedenis

DORDRECHT - De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland en vindt elk jaar plaats in oktober. Media, culturele, historische, literaire en toeristische instellingen slaan deze maand de handen ineen om geschiedenis in de schijnwerpers te zetten. Het verleden komt tot leven op diverse locaties en op uiteenlopende manieren. Dit keer onder het thema Tussen Droom & Daad.

Dromen doen we allemaal, maar wanneer worden dromen werkelijkheid? Wat waren de dromen van vroeger die de wereld van nu hebben geschapen? Wat zit er tussen dromen en doen? Tussen Droom & Daad gaat over het verwezenlijken van idealen, ideeën en plannen. Soms blijft de droom een droom, maar leidt die tot andere, uitvoerbare ideeën.

Ter gelegenheid van dit evenement heeft Regionaal Archief Dordrecht uit de collectie een selectie gemaakt die aansluit op dit thema. Ze zijn in oktober te bewonderen in de studiezaal van het Regionaal Archief.

1 t/m 31 oktober l Tussen Droom & Daad, een selectie uit de collectie l di t/m vr, tussen 11.00 en 17.00 uur l studiezaal Regionaal Archief Dordrecht, Hof 6 l gratis inloop.

Bij de foto: Hotel Ponsen ca. 1915. Willem Johannes Ponsen Dordrecht was de restauratiehouder van het station in Dordrecht. Een man met een droom maar zeker geen dromer. Wel had hij een vooruitziende blik. Tegenover het in aanbouw zijnde station lag een stuk grond te wachten op een goed idee. Ponsen leende geld bij vrienden om het perceel aan te kopen en in 1873 begon hij daar zijn café-restaurant. Toen ook de kamers gereed waren, was Hotel Ponsen een feit.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.