Ondernemer Cees van der Poel zet zich af tegen alleen investeren in Dordtse binnenstad

30 november 2013
Ondernemer Cees van der Poel zet zich af tegen alleen investeren in Dordtse binnenstad

DORDRECHT – Ondernemer en supermarkteigenaar in Wielwijk, Cees van der Poel, zet zich in AD De Dordtenaar af tegen alleen geld pompen in de binnenstad van Dordrecht. Een citaat: ,,Ik vraag me steeds af waarom in Dordrecht alles draait om de binnenstad. Er zijn toch ook buitenwijken die aandacht verdienen? Er worden miljoenen gepompt in de binnenstad en dat vind ik niet eerlijk”.  Journalist Martijn Verwaaijen schreef het verhaal  in de vaste rubriek over één pagina: In de spiegel.  AH-ondernemer Van der Poel is van drie supermarkten de eigenaar. Daarnaast zet hij zich in voor Fc Dordrecht op het gebied van commercie. ,,Ik deed als sponsor al wat voor de club en geleidelijk werd het meer”.

Kees Thies en Thijs Blom gingen deze week in het Grote Stadsdebat ook al in discussie over de tegenstelling buitenwijken en binnenstad. In zijn rubriek in de krant schilderde Kees Thies vandaag Dordrecht als een stad af van een mooi verleden, maar wel van eeuwen terug. ,,Nee Dordrecht is geen Wassenaar, maar dat wisten we al.”

Volgens Thies is Dordt een arbeidersstad en een provinciestad, waarvan hij houdt. Ondernemer Van der Poel staat verder bekend als iemand, die zijn mening wil geven. Hij wil de consument alle ruimte geven om  zondag wel of niet te gaan winkelen.  Hij wil overigens niet alleen de winkels op zondag open zien in de binnenstad, maar ook in de buitenwijken. Tijdens het tiende Stadsdebat werd al geconcludeerd dat de door Maarten van Wijk uit een hoge hoed gehaalde stellingen wellicht kunnen uitmonden in verkiezingsthema’s op weg naar de verkiezingen op 19 maart voor een nieuwe gemeenteraad.

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.