Spreiding opgevangen vluchtelingen over de Drechtsteden

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Spreiding opgevangen vluchtelingen over de Drechtsteden

DORDRECHT - Op dit moment verblijven ruim 100 vluchtelingen in de eerste crisisnoodopvang in Dordrecht. Daar verbleven ze 72 uur; inmiddels is die termijn op verzoek van het COA met nog eens 72 uur verlengd, omdat er geen andere opvang beschikbaar is. Omdat deze termijn woensdag 14 oktober om 20.00 uur afloopt en het COA nog geen alternatieve opvang voor deze groep heeft, zoeken de Drechtstedengemeenten naar locaties om de groep de komende vier weken gespreid over de Drechtsteden ‘kleinschalige’ crisisnoodopvang te bieden. De gemeenten nemen daarover autonoom een besluit.

Momenteel wordt door de gemeenten onder coördinatie van de Veiligheidsregio al wel alles in het werk gesteld om allerlei praktische zaken voor deze mogelijke crisisnoodopvang te regelen. Daarbij gaat het onder meer over het opvangen en begeleiden van de vluchtelingen, het bieden van de meest noodzakelijke zorg, het zorgdragen voor het beheer van de opvanglocatie en de communicatie met de samenleving door de afzonderlijke gemeenten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.