CU/SGP wil wel crisisopvang voor 300 vluchtelingen in Dordt

02 oktober 2015
CU/SGP wil wel crisisopvang voor 300 vluchtelingen in Dordt

DORDRECHT - Dinsdag 29 september is er in de Dordtse gemeenteraad gedebatteerd over de mogelijkheid om crisisopvang te bieden aan vluchtelingen. Dit in reactie op de oproep van de minister van der Steur (Veiligheid en Justitie) om ruimte te bieden voor de eerste opvang van vluchtelingen. Het college had vorige week een besluit genomen om crisisopvang voor 100 vluchtelingen voor 72 uur mogelijk te maken. Dinsdag kon de gemeenteraad zich over dit voorstel uitspreken. Dit leidde tot een heftig, vier uur durend, debat met veel emotie. Als ChristenUnie/SGP staan we achter dit voorstel. Vanuit onze christelijke achtergrond kunnen we ook niet anders. God lief te hebben is het eerste gebod, het tweede daaraan gelijk is je naaste lief te hebben als je zelf (Mattheüs 22). De groep had wat ons betreft wel groter mogen zijn. Een groep van 300 past naar de mening van CU/SGP goed in een stad met een omvang als Dordrecht.

De bedoeling is dat de opvang gebeurt in een van de voormalige gebouwen van Drechtwerk aan de Kamerlingh Onnesweg. Deze locatie is na druk vanuit de gemeenteraad dinsdag bekend gemaakt. Dit had wat ons betreft eerder gemoeten. Openheid en transparantie bij een onderwerp als dit werkt het beste. Overigens rekenen wij op een groot draagvlak vanuit de omwonenden en omringende bedrijven. De CU/SGP gaat er verder van uit dat het college omwonenden en bedrijven op een adequate wijze gaat informeren, hetgeen overigens bij monde van de burgemeester is toegezegd. Helaas liet de gemeenteraad geen eenparig geluid horen bij de hoofdelijke stemming. Van de 35 aanwezige raadsleden stemden er 27 voor het voorstel. Zeven BvD raadsleden alsmede een van de VVD spraken zich er tegen uit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.