Inloopbijeenkomst over de locatie in Dordrecht voor vluchtelingen was redelijk bezocht

06 oktober 2015
Inloopbijeenkomst over de locatie in Dordrecht voor vluchtelingen was redelijk bezocht

DORDRECHT - Op maandag 5 oktober van 17.00-19.00 uur waren burgemeester drs. A.A.M. Brok en wethouder drs. C.M.L. Lambrechts aanwezig bij de inloopbijeenkomst die werd georganiseerd voor belanghebbenden en omwonenden van de locatie aan de Kamerlingh Onnesweg 1.

Deze locatie die is aangewezen door de gemeente, indien het COA om een crisisnoodopvanglocatie vraagt. De bijeenkomst was bedoeld voor belanghebbenden en omwonenden. Ook raadsleden waren uitgenodigd aanwezig te zijn.

Ruim 30 belanghebbenden waren naar de avond gekomen. Vragen werden beantwoord door burgemeester A.A.M. Brok, wethouder C.M.L. Lambrechts en raadsleden van alle politieke partijen.

Bevestigd werd dat het gaat om de tijdelijke opvang van maximaal 100 vluchtelingen. Tijdelijk betekent maximaal 72 uur. De gemeente meldt het pand aan bij het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA). Het is nog niet duidelijk of het COA deze extra plek voor crisisnoodopvang ook zal gebruiken.

Het Rijk heeft alle gemeenten in Nederland gevraagd om plekken voor extra kortdurende crisisnoodopvang aan vluchtelingen. Die vraag heeft te maken met het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt. Het is dan ook belangrijk dat de gemeenten de opvangplekken snel kunnen inrichten.

Wanneer het COA gebruik wil maken van de aangeboden plek in Dordrecht komt er een volgende informatiebijeenkomst.

Hebt u vragen of opmerkingen over de opvang? Antwoorden op veelgestelde vragen leest u op: www.dordrecht.nl/vluchtelingen. U kunt uw vraag ook telefonisch stellen via het centrale telefoonnummer van de gemeente: 14 078.

Foto: Paul Schrandt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.