Vluchtelingen blijven langer in Dordrecht

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Vluchtelingen blijven langer in Dordrecht

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok heeft besloten om de noodopvang van vluchtelingen aan de Kamerlingh Onnesweg met maximaal 72 uur te verlengen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) had hierom dringend gevraagd. 

Er is nog steeds een groot tekort is aan crisisnoodopvang in Nederland. Het COA weet niet waar men met de 100 mensen uit Dordrecht naar toe moet. De groep vluchtelingen bestaat voor een deel uit gezinnen met kinderen, zwangere vrouwen en vermoeide en zieke mensen. "Het is niet verantwoord om deze mensen weer voor een korte periode te verplaatsen", aldus de burgemeester. De crisisnoodopvang is tot op heden rustig verlopen.

Meer geschikte huisvesting
Burgemeester Brok heeft het COA gevraagd te kijken naar de mogelijkheid om de vluchtelingen na deze 72 uur langere tijd op te vangen in de regio, in meer geschikte vormen van huisvesting. Met de burgemeesters in de regio zal hij bekijken welke mogelijkheden er zijn. Ook het COA zal zoeken naar nieuwe huisvesting.

Afspraken blijven gelden
De vluchtelingen zijn zaterdagavond geïnformeerd. Voor hen gelden ook tijdens de verlengde opvang de eerder gemaakte afspraken. Ze kunnen zich vrij bewegen en hoeven dus niet binnen te blijven. Verschillende organisaties bieden de vluchtelingen een beperkt en kosteloos dagprogramma aan. Op de locatie is toezicht aanwezig, de politie rijdt extra rond in de wijk. De gemeente brengt omwonenden en bedrijven per brief op de hoogte van het besluit.


 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.