Burgemeester van Dordrecht spreekt in persoonlijk gesprek overlastgevers Lijnbaan gebied aan

12 oktober 2015

DORDRECHT - In het Lijnbaan gebied zorgt een familie - die met naam in een persbericht wordt genoemd - voor grote overlast. Burgemeester Brok heeft aangegeven het zat te zijn. Via twitter meldt een journalist van de Telegraaf dat deze familie al 16 jaar schrikbewind uitvoert. ,,Ben ook om werk bedreigd en klemgereden."

De gemeente Dordrecht laat in het volgende persbericht weten, dat het anders moet:

Vandaag heeft burgemeester drs. A.A.M. Brok de familie Tahiri op gesprek geroepen. Deze familie veroorzaakt in het Lijnbaangebied al geruime tijd flinke overlast en leden van de familie worden verdacht van criminele activiteiten.

De burgemeester heeft al eerder laten weten dat hij hun overlast beu is. Ook het ondermijnende gedrag dat ze in de buurt laten zien, is niet acceptabel. Vanuit de strafrechtelijke aanpak, overlastaanpak en via reguliere kanalen van politie en Toezicht wordt de familie nu sinds enkele maanden aangesproken op hun gedrag. Eerder zijn er bij leden van de familie (vuur)wapens en drugs aangetroffen. Familieleden lijken steeds betrokken te zijn bij illegale activiteiten.

De burgemeester heeft in het gesprek aangegeven dat het gedrag niet meer getolereerd wordt en dat de familie voortdurend op alles aangesproken zal worden. "Via de broers heb ik de familie aangesproken. Daarbij is hun te verstaan gegeven dat ze hun gedrag moeten aanpassen en zich moeten gaan gedragen zoals andere burgers in Dordrecht dat doen. En anders maken wij hen het leven heel erg onplezierig. Gezien het gedrag tijdens het gesprek, heb ik overigens het idee dat men zich niet anders zal gaan gedragen. Dat is jammer, want ik wil dat hun onbeschaamde gedrag nu echt stopt."

De gehele familie Tahiri was voor het gesprek uitgenodigd. Uiteindelijk kwamen twee broers op gesprek. De rest had zich, op één zoon na, niet afgemeld.

Aldus het bericht van de gemeente Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.