Buitenwacht over internationale dag 15 november: ,,Durven delen is samen leven"

12 oktober 2015

DORDRECHT - ,,Durven delen is samen leven". Dat is het actuele thema van de internationale dag op zondag 15 november van 14 tot 19 uur in Centrum de Buitenwacht in Dordrecht. De internationale dag is een traditie in de Buitenwacht, dat in een voormalige kerk in 1982 begon. Samen leven is op 15 november wat betreft de Buitenwacht een veelkleurig feest en dat is een actuele benadering.

De Buitenwacht meldt in de eigen nieuwsbrief:

Durven delen is samenleven en samenleven is durven delen
Dit is het thema van de internationale dag 2015. De internationale dag wordt in De Buitenwacht al bijna 20 jaar gevierd en traditioneel vieren wij op deze dag dat we allemaal anders zijn maar toch samen in dezelfde wijk, stad en land.
Er zijn dagen en gelegenheden genoeg waar dat alle-maal anders wordt gezien en beleefd. Normaal en menselijk gesproken worden we alert als de dingen anders gaan dan hoe we het gewend zijn of wanneer we in aanraking komen met mensen die we niet ken-nen. Op zijn best is dat een uitdaging en op zijn slechts een bedreiging.
Nu staat de wereld op zijn kop en komen er honderd-duizenden mensen onder hartverscheurende omstan-digheden Europa en ook ons land binnen. De vraag is of we onder deze omstandigheden nog wel reden kun-nen zien om iets te vieren.
Ik denk dat het een feest moet worden waarin we alle-maal mens zijn, niet bang zijn voor elkaar maar bereid om te delen. Waar we zien dat delen verrijkt en be-houden verarmt.
Wie helpt en deelt er mee?
We zijn met name op zoek naar vrijwilligers die rond de dag zelf willen helpen met versieren, de catering, verkeersregelaars, optredens, extra ideeën. Neem contact op met ons  kantoor van De Buitenwacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.