Agent op schoolbezoek: 'Heeft u vaak geschoten?'

13 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Agent op schoolbezoek: 'Heeft u vaak geschoten?'

DORDRECHT - 'Heeft u vaak geschoten?' Het is een van de vragen die agent Dirk-Jan Grootenboer op zich afgevuurd krijgt als hij samen met Caty Groen een bezoek brengt aan het Insula College.

Auteur Caty Groen was uitgenodigd door het Insula College, locatie Koningstraat om in acht klassen tijdens het vak Nederlands een gastles te geven. Aan de hand van haar boeken vertelde zij over het schrijverschap. Daarbij kreeg ze hulp van hoofdagent Dirk-Jan Grootenboer die bereid was op zijn vrije dag toch in uniform voor de klas te verschijnen. Samen met hem maakte Caty Groen het boek Twittercop in Dordrecht dat eind deze maand verschijnt.
De leerlingen hoorden over de totstandkoming van het boek en de periode dat de auteur met de agent is meegegaan in de politieauto en daarover in het boek verslag doet.

Opvallend vaak borrelde bij de jeugd dezelfde vragen op. 'Wat verdient je met het schrijven van boeken?' ('Zo weinig maar?') 'Hoe vaak heeft u echt geschoten?' ('Drie keer.') Maar er werd ook antwoord gegeven op vragen als 'wat is het ergste dat je als agent hebt meegemaakt' en 'hoe kom je op een idee voor een boek'.

Dat de 'twittercop' populair is bij de jeugd bleek iedere keer als de bel ging voor de volgende les. Bij het wisselen van klaslokaal ontstond er regelmatig een file van jongeren die een selfie wilden met de agent.

Fotograaf: Rinie Boon.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.