Voetbaltalent Bjorn Croes (10 jaar) gescout voor Jonger Oranje

15 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Voetbaltalent Bjorn Croes (10 jaar) gescout voor Jonger Oranje

DORDRECHT - De 10-jarige Bjorn Croes uit Dordrecht mag meedoen aan de Jonger Oranje Selectiedagen: een initiatief van twaalf Nederlandse profclubs op zoek naar talent. Hij werd eerder dit jaar gescout tijdens een landelijk opgezet voetbalevenement, waarvan het inschrijfgeld geheel ten goede kwam aan het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF). Van dit geld trakteerde deze stichting zieke kinderen en hun gezin op een dagje Dolfinarium. Bjorn mag deze herfstvakantie (bij Sparta Rotterdam) proberen een plekje af te dwingen in het regioteam van Jonger Oranje.

Eerder dit jaar, eind juni, waren de parkeerterreinen van projectbouwmarktketen Hornbach omgetoverd tot een ware voetbaltempel voor jonge voetballertjes. Niet zomaar een voetbalfeest, maar een actie van kinderen voor kinderen. “Het was een feest om gezonde kinderen te zien sporten voor het goede doel. Met hun inschrijfgeld hebben zij bijgedragen aan een onvergetelijke dag voor gezinnen met kinderen die kampen met een zeldzame ziekte ”, aldus Charles Ruijgrok van ZZF.

Over Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF)
Het ZZF vindt het onacceptabel dat er zo weinig aandacht en middelen zijn voor de strijd tegen zeldzame ziekten, en zet zich in om dit te veranderen. In Nederland wordt het totaal aantal mensen dat aan een zeldzame aandoening lijdt, geschat op circa 1 miljoen. 75% van hen zijn kinderen. Jaarlijks overlijden ongeveer 14.000 mensen aan een zeldzame aandoening. Deze cijfers zijn een schatting, omdat van de meeste zeldzame ziekten door gebrek aan onderzoek, registratie en diagnostiek geen cijfers worden bijgehouden. Voor bekende ziekten zijn vanuit de overheid en diverse fondsen miljoenen beschikbaar, maar mensen met een zeldzame ziekte staan er alleen voor.

Over Jonger Oranje
SportsGen sportmarketing organiseert jaarlijks tientallen Jonger Oranje Talentendagen, voor jongens en meisjes tussen 6 en 16 jaar. Dankzij de samenwerking met twaalf profclubs kan voetbaltalent in elke uithoek van Nederland ontdekt worden door een samenwerkende profclub. Via deze Jonger Oranje Talentendagen kunnen kinderen in één van de regioteams van Jonger Oranje spelen. Bij alles wat Jonger Oranje doet, is plezier het belangrijkst; vooropstaat dat iedereen een fantastische dag beleeft en dat alle kinderen doen wat ze het allerliefst willen: voetballen! Tijdens de Jonger Oranje-evenementen laat SportsGen de kinderen bovendien veel samenwerken en een dag beleven waarin vriendschap een belangrijke rol speelt. Naast plezier en vriendschap is Jonger Oranje, in samenwerking met de profclubs, natuurlijk op zoek naar talent! Iedere voetballer krijgt bij Jonger Oranje de kans zijn of haar talent te showen en misschien wel zijn of haar droom waar te maken: profvoetballer worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.