Iwahn Apon wint negentiende Den Witten Haen schaaktoernooi

19 oktober 2015

DORDRECHT - Het 19e Witten Haen toernooi is gewonnen door Iwahn Apon van SC Dordrecht. Met 6 uit 7 is hij ook de terechte winnaar en stond alleen tegen de nummer 2, Hans Berrevoets van De Willige Dame, een punt af. 

Derde in de hoofdgroep werd Marcel Pluymert, die gelijk eindigde met Berrevoets, maar na berekeningen van de computer net iets minder SB punten had.  De toernooioverwinning was volgens wedstrijdleider Mark van Hulst van Sliedrecht ,,een mooie opsteker voor Apon, die ook in het 2e team van SC Dordrecht heeft bewezen een aanwinst voor de club te zijn."  Kees van 't Hoff van Zwijndrecht, Arend Grootheest (Dordrecht) en Hans Berrevoets (De Willige Dame) droegen de organisatie van het toernooi aan de Groenmarkt. Op de maandag van de voorjaarsvakantie 2016 wordt de twintigste aflevering verspeeld.

Alle achtergronden op de schaaksite van Tom van Bokhoven: www.tomsschaakboeken.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.