Provincie wil Dordrecht als Intercity station handhaven

14 december 2011

DORDRECHT -  In de Drechtstreek en ook op provincie niveau zetten veel partijen zich in om Dordrecht als belangrijk treinstation Intercity status te laten behouden. Dat staat door aankonidiging van de NS 140 jaar na de opening van het station wel onder druk.

 

(RTV Rijnmond)

De provincie Zuid-Holland wil dat er intercity's blijven stoppen in Dordrecht. Gedeputeerde Ingrid de Bondt gaat zich er naar eigen zeggen 'kneiterhard' voor maken bij minister Schultz van Haegen van Infrastructuur.

 

Provinciale Staten nam woensdag een motie van de SP aan met daarin de oproep om Dordrecht als volwaardig intercitystation te behouden.

Statusverlies

Dordt dreigt zijn status als intercitystation op termijn (deels) te verliezen. Dat komt door het geplande schrappen van de Beneluxlijn tussen Brussel en Amsterdam in de loop van 2012 en doordat de intercity's tussen Venlo en Den Haag straks over het spoor van de hogesnelheidslijn gaan rijden, waar Dordrecht niet op aangesloten is.

Merwede-Lingelijn
Er stoppen nu nog vijf intercity's per uur in Dordrecht. Volgens de SP zijn ook reizigers van de populaire Merwede-Lingelijn van Veolia de dupe als dat gebeurt, omdat ze dan langer moeten wachten op een aansluiting.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.