Da Vinci College en Drechtsteden presenteren zich op Innovation Festival 2015

22 oktober 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op 19 november a.s. wordt het Innovation Festival 2015 georganiseerd in de Rotterdam Science Tower. Het congres is een initiatief van Stichting Platform Digital Manufacturing en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) in samenwerking met een groot aantal (inter-)nationale en regionale partners. De belangrijkste doelstellingen zijn: overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven te informeren over de transitie naar de Next Economy en kennis hieromtrent te delen. Daarnaast zullen agendapunten worden opgesteld voor de Road Map Next Economy, teneinde (nieuwe) netwerken en samenwerkingsverbanden te initiëren en te stimuleren.

De Rotterdam Science Tower is die dag het dynamisch middelpunt voor beslissers en influencers vanuit het bedrijfsleven, overheden, onderwijsinstellingen, onderzoeksinstituten, start ups, investeerders, ZZP-ers en studenten met belangstelling voor vernieuwing. Het strategische deel van de dag wordt ingevuld door Getting Smart en bestaat uit een plenair congres in de ochtend, gemodereerd door prof.dr. Jan Peter Balkenende, en een serie break-out sessies in de namiddag. Er zal een breed scala vernieuwende initiatieven en ideeën worden gepresenteerd door wetenschappers, strategen, visionairs, innovators en start ups.

Innovatiemonitor
Zo licht Henk Volberda Professor of Strategic Management and Business Policy aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) in de ochtend de resultaten van het jaarlijks terugkerende onderzoeksrapport “de Erasmus Innovatie Monitor” toe die op die dag bekend worden gemaakt. Aansluitend wordt de Erasmus Innovation Award uitgereikt.

Frank van Oort, Hoogleraar Stedelijke en Regionale Economie aan Erasmus School of Economics en wetenschappelijk directeur Institute of Housing and Urban Development Studies, heeft onderzoek gedaan naar de economische- en arbeidsmarktgevolgen van de transitie. Hij zal aansluitend zijn recente rapport daarover presenteren. Daarna volgt een plenair debat met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de Drechtsteden en Leiden gemodereerd door Jan Peter Balkenende.

Road Map Next Economy
Ook staat het onderwerp Agenda Stad op het programma m.m.v. het Ministerie van Binnenlandse Zaken, gevolgd door de presentatie van de Road Map Next Economy MRDH i.s.m. Hans Beekman en de Rifkin organisatie.

Getting Smart break-out sessies.
Tijdens de break-out sessies worden deelnemers uitgenodigd mee te denken over de transitie naar de Next Economy. De thema’s van de break-out sessies zijn:  Smart Industry, Smart Data, Smart Security, Smart Education, Smart Economy, Smart Technology, Smart Building, etc. De sessies worden verzorgd door Adobe, CGI, Agenda Stad, de Erasmus Innovatie monitor, The Hague Security Delta, Drechtsteden, Leiden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, Metaalunie, Uneto VNI, OTIB, e.v.a.

Vanaf 16:30 uur wordt het plenaire gedeelte gevolgd door de How to get there Summit en spreken o.a. Neelie Kroes (Start up Delta) en Henk Kamp (minister EZ) tijdens een paneldiscussie die wordt gemodereerd door Justin Jansen, Professor of Corporate Entrepreneurship aan RSM. Dan worden ook diverse Awards uitgereikt.

Stichting Platform Digital Manufacturing is opgericht om in de Rotterdamse regio awareness te creëren voor de Next Economy, partijen bij elkaar te brengen en informatie te delen. In mei 2014 heeft de stichting het Manifest “Rotterdam Maakstad” aangeboden aan Burgemeester Aboutaleb, het manifest is terug te vinden op www.platformdigitalmanufacturing.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.