DOV brengt microkredieten naar Dordrecht in Zuid-Afrika

19 januari 2015
DOV brengt microkredieten naar Dordrecht in Zuid-Afrika

DORDRECHT - De Dordrechtse Ondernemers Vereniging DOV maakt deel uit van de delegatie die woensdag 21 januari vertrekt naar partnerstad Dordrecht in Zuid-Afrika. Voorzitter Anneke Maagdenberg overhandigt daar persoonlijk geld aan het moestuinproject, dat bijeen is gebracht door DOV-leden.

Een verloting tijdens de jaarafsluiting van de DOV leverde 60 microkredieten op voor het moestuinproject, waaraan al zo'n 500 gezinnen meedoen. ,,De mensen kunnen van onze bijdrage zaden en gereedschappen kopen en krijgen les in tuinieren," vertelt Anneke Maagdenberg. ,,Het geld van onze leden wordt bij collega-ondernemers in Zuid-Afrika uitgegeven. Zo ondersteunen we tevens de lokale economie."

De voorzitter gaat ook contacten leggen met plaatselijke ondernemers en kijkt op verzoek van DOV-leden waar zij hun kennis en kunde zouden kunnen inbrengen, bijvoorbeeld op het gebied van bouwprojecten.

Voetbaltenues
DOV-lid Cees van der Poel, eigenaar van AH Wielwijk en tevens commercieel directeur van FC Dordrecht, heeft een groot aantal voetbaltenues beschikbaar gesteld voor de lokale voetbalclubs. Anneke Maagdenberg, burgemeester Arno Brok en raadslid David Schalken namen de shirts, broekjes, voetballen, sokken, jassen, speldjes en stickers vrijdagochtend in ontvangst.

Burgemeester Brok is blij dat de DOV-voorzitter meereist naar de partnerstad en met de gulle gift van FC Dordrecht. ,,Een stedenband kan alleen succesvol zijn als lokale organisaties, clubs en ondernemers betrokken zijn. Ik ben heel dankbaar dat jullie meedoen," aldus de burgemeester.

Foto: Anneke Maagdenberg, voorzitter DOV en burgemeester Brok nemen de voetbalgiften in ontvangst van DOV-lid en initiatiefnemer Cees van der Poel en  Ad Heijsman, directeur FC Dordrecht. Fotograaf: Rinie Boon.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.