DOV voorzitter: Winkeliers moeten kantoortijden loslaten en richting 24 uur economie gaan

22 oktober 2015
DOV voorzitter: Winkeliers moeten kantoortijden loslaten en richting 24 uur economie gaan

DORDRECHT - De voorzitter van de Dordtse Ondernemers Vereniging, Anneke Maagdenberg, vindt dat de tijd voorbij is dat winkeliers in kantoortijden denken. Dat blijkt uit een verslag op de website van de DOV over een bijeenkomst in Dordrecht. De tekst luidt:

Winkeliers moeten de kantoortijden loslaten en meer richting de 24 – uurseconomie gaan. Het winkelend publiek heeft behoefte aan latere openingstijden en die behoefte wordt alleen maar groter. Dat betoogde Anneke Maagdenberg, voorzitter van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) woensdag tijdens een bijeenkomst voor ondernemers en georganiseerd door de Maatschappij en de Rabobank. Centraal stond het thema ‘Perspectief voor de Drechtsteden”.

Ook pleitte de DOV voorzitter voor meer hbo – opleidingen.

Wethouder Rik van der Linden voorspelde overigens, dat een regio als de Drechtsteden zich in de toekomst zal profileren op zaken waar ze sterk in zijn. Volgens hem is dat in de Dordtse regio o.a. de maritieme industrie. Ook zal het accent meer en meer op samenwerking komen te liggen. Zorgelijke geluiden werden er tijdens deze bijeenkomst eveneens gehoord. Met name het vluchtelingenvraagstuk werd genoemd en de angst voor meer sociale ongelijkheid. ,,De kloof tussen arm en rijk wordt groter en dat moeten we tegen zien te gaan”, betoogde een van de aanwezigen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.