Theehuis Efe in Lijnbaangebied voor langere tijd gesloten

22 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Theehuis Efe in Lijnbaangebied voor langere tijd gesloten

DORDRECHT - Op woensdag 21 oktober 2015 sluit burgemeester drs. A.A.M. Brok Theehuis Efe aan de Noordendijk 18, gelegen in het Lijnbaangebied te Dordrecht. De sluiting wordt opgelegd vanwege de vondst van harddrugs na een controle door politie.
De sluiting geldt voor 6 maanden vanaf donderdag 5 november 2015.
De controles en de sluiting van het pand passen in de intensieve aanpak van de Lijnbaan.

In mei 2015 hebben politiemedewerkers bij een preventief fouilleeractie het theehuis bezocht. Daarbij zijn 12 ponypacks cocaïne aangetroffen. Onduidelijk is of het theehuis handelt in drugs dan wel drugshandel faciliteert door drugsdealers toe te laten in het theehuis. Burgemeester heeft niettemin gemeend het theehuis voor 6 maanden te moeten sluiten omdat de eigenaar en medewerkers van het theehuis weet konden hebben gehad van de aanwezigheid dan wel handel in drugs. Uit diverse meldingen van omwonenden blijkt bovendien dat het theehuis publiek aantrekt dat overlast veroorzaakt.

De eigenaar heeft in de afgelopen tijd tegen de sluiting zienswijzen ingediend. Die zienswijzen zijn beoordeeld en geven de burgemeester geen aanleiding om anders te besluiten.

Aanpak intensieve overlast Lijnbaangebied
De Noordendijk ligt in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied. Bovendien ligt het in het gebied waarin een aanpak intensieve overlast geldt, het Lijnbaangebied.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.