Betere toekomst voor Wielwijk

23 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Betere toekomst voor Wielwijk

DORDRECHT - Gemeente en Woonbron hechten veel waarde aan ontwikkelingen Dordrecht West. Dordrecht wil Wielwijk sterk en weerbaar maken. Om dit te bereiken is in 2007 samen met bewoners en woningcorporatie Woonbron een plan opgesteld. Een ambitieus plan om de wijk beter toekomstperspectief te bieden door forse ingrepen in woningvoorraad en buitenruimte. De beoogde vernieuwing van de wijk is langzamer gegaan dan bedacht. Hoewel de plannen zijn aangepast aan de huidige werkelijkheid, willen gemeente en Woonbron deze alsnog ten uitvoer brengen. Het college vraagt de gemeenteraad om een uitvoeringskrediet.

De gemeente en woningcorporaties investeren en werken al geruime tijd samen in de wijken van Dordrecht West. Onder de noemer 'Dordt West in balans' zijn de wijken Oud- en Nieuw Krispijn, Wielwijk en Crabbehof de afgelopen jaren verbeterd. Door de economische crisis en wijzigingen in Rijksbeleid, zoals kerntaken van corporaties, is de vernieuwing en verandering van Wielwijk langzamer gegaan dan gepland. Desondanks hebben Woonbron en de gemeente uitgesproken dat de fysieke-economische doelstellingen uitgangspunt blijven maar wel worden aangepast. Er zijn nu nieuwe afspraken gemaakt die door de gemeenteraad en het bestuur van Woonbron bekrachtigd moeten worden. Wethouder Reynvaan (Dordt West): 'Nu de markt weer aantrekt is het de hoogste tijd om de plannen uit te voeren. Daar hebben de bewoners recht op. Zij maken zich al jaren sterk voor de wijk.'
Meer diversiteit
In 2007 is de herstructurering gestart. Hierbij wordt de diversiteit in het woningaanbod vergroot. De gemeente is verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte en waar nodig rioleringsherstel.
Betere toekomst
Woonbron en het college van b&w hechten veel waarde aan de verdere (gebieds)ontwikkelingen in Dordrecht West. Kern van deze ontwikkeling in Wielwijk is de realisatie van de deelprojecten Westervoeg (waaronder Admiraal de Ruyterweg), Wielwijk Zuid en het Wielwijkpark. Woonbron en gemeente zijn er van overtuigd dat ze mèt elkaar Wielwijk een betere toekomst kunnen bieden. De werkzaamheden worden nadrukkelijk op elkaar afgestemd. Met het aangepaste plan wordt vooral de hoofdontsluiting van de wijk verbeterd en komt er een nieuw groengebied dat het Admiraalsplein verbindt met het Wielwijkpark (Tromptuinen). Langs de randen van dit groengebied worden koopwoningen gerealiseerd.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.