Maximum snelheid scootmobielen in winkelcentrum Sterrenburg

05 maart 2009

DORDRECHT - Winkelcentrum Sterrenburg heeft voor scootmobiels een maximum snelheid ingevoerd van vijf kilometer per uur. Enkele ongevallen en incidenten met deze voertuigen vormen de aanleiding tot deze maatregel.

Niet elke scootmobiel houdt zich aan de gebruikelijke loopsnelheid in het winkelcentrum van vijf kilometer per uur. Inmiddels kunnen winkeliers de incidenten in het centrum niet meer op de vingers van één hand tellen. Een winkelruit van een winkel is gesneuveld na een scootmobiel-botsing, een papegaaienkooi werd vernield en ook de toegangsdeuren zijn al enkele keren aan dingelen gegaan. Volgens een winkeliers komen sommige mensen met hun scootmobiel ook veel te hard van de roltrap af.

Daarom juichen zij de maatregel toe dat er een maximun snelheid is ingesteld. Op alle toegangsdeuren zijn ook stickers opgeplakt met zowel het verzoek om de snelheid te matigen. Tevens is binnen een rode rand op een wit vlak een 5 geplaatst om duidelijk te maken, dat er sprake is van een verbodsbepaling.

Een vrouw, die voor haar mobiliteit op een scootmobiel is aangewezen, juicht de stap van het winkelcentrum toe. ,,Ik maakte net nog iemand mee, die voetgangers de schrik op het lijf joeg. Ik probeer altijd langzamer te gaan, dan de wandelaar. Dat is volgens mij het veiligst."  Sommige scootmobiels kunnen wel rond de 10 km halen en in een overdekt winkelcentrum is dat twee keer zo hard als het publiek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.