Dorcas werkgroep Drechtsteden zoekt hulp

28 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Dorcas werkgroep Drechtsteden zoekt hulp

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op D.V. vrijdag 20 en zaterdag 21 november a.s. wordt in Dordrecht de Dorcas Voedselactie gehouden. En we zijn dringend op zoek naar vrijwilligers om deze actie mogelijk te maken. Heeft u een paar uurtjes beschikbaar?
 
Actielocaties
Dit jaar wordt de actie op vrijdag 20 november gehouden bij:
• Plus ’t Lam Dubbeldam (Damplein)
• Plus ’t Lam Bieshof (Stadspolders)

Op zaterdag wordt de actie op zaterdag 21 november gehouden bij:
• Plus ’t Lam Dubbeldam (Damplein)
• Plus ’t Lam Bieshof (Stadspolders)
• Winkelcentrum Sterrenburg (Jumbo)
• Plus Boerman (Hoekenessestraat)
• Plus Doesburg (Vogelplein)
• Nettorama Dubbeldam (Damplein)

Vrijwilligers
We zoeken voor beide dagen vrijwilligers voor de ochtenden (08.30-12.15 uur) en voor de middagen (12.00-15.30 uur).
Ook zoeken we voor beide dagen nog chauffeurs die dozen willen vervoeren van de supermarkt naar de opslag of het sorteercentrum. Daarnaast zoeken we twee vrijwilligers die bereid op de actiedag gegevens willen verwerken in Excel. Enige ervaring met Excel is hiervoor noodzakelijk.

Wat houdt het werk in?
Als vrijwilliger in de supermarkt deelt u voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek, beantwoordt u vragen van klanten, neemt u boodschappen aan en pakt u deze in dozen in. Daarnaast zorgt u er samen met het team voor dat er geen voedsellijstjes in de winkel slingeren en dat er een gastvrije sfeer is. Uiteraard ontvangt u vooraf informatie en is er een ervaren teamleider in de winkel aanwezig.  

Waarom voedselpakketten?
De voedselpakketten worden verstrekt aan de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Denkt u dan vooral aan ouderen en gehandicapten. Ook worden er pakketten verstrekt aan mensen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in Oekraïne. Het voedselpakket is voor hen noodzakelijke voeding maar ook een groet uit Nederland en een teken dat zij niet vergeten zijn. Kortom: het is méér dan alleen de inhoud van het pakket. En dat maakt juist het voedselpakket zo belangrijk.

Doet u mee?
Er zijn nog 88 vrijwilligers nodig om de Dorcas Voedselactie goed te laten verlopen. Wilt u ons helpen? Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Leendert en Janet Klein, tel. 078-6166657 of info@dorcasdrechtsteden.nl.
Samen in actie voor de allerarmsten!

E-mail: info@dorcasdrechtsteden.nl
Website: www.dorcasdrechtsteden.nl
Bankrekening: NL 05 RABO 0152182489 (Dorcas Werkgroep Drechtsteden)
 
P.S. Er is op dit moment een tekort aan winterkleding in de Dorcas-projecten. Gaat u toevallig opruiming houden in uw kasten? U kunt kleding, schoenen, huishoudtextiel en beddengoed (a.u.b. geen kussens) inleveren op de volgende adressen:

• Jasmijnstraat 22, Dordrecht (op afspraak geopend; tel. 078-6131168)
• Stevensweg 83, Dordrecht (container op oprit; geen afspraak nodig)
• Meivogelhof 43, Dordrecht (op afspraak geopend; tel. 078-6119634)
• Korenbloemstraat 13, Zwijndrecht (op afspraak geopend, tel. 078-6823554)
• Dubbelweg 15, Zwijndrecht (op afspraak geopend, tel. 06-10316449).
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.