Jan Janssen geeft tips voor culturele beleving Dordrecht

31 oktober 2015

DORDRECHT - Jan Janssen houdt cultuur Dordrecht scherp in de gaten:

Wat in Dordt van mijn gading is:

- 31-10, 16.00, Energiehuis, Klassiek, helaas, dan is ook de finale WK Rugby;

- 1-11, 14.30, Dordrechts Museum, Gerrit Willems aan tafel met de winnaar van 'De Scheffer 2015';

- 1-11, doorlopend film,de hele dag op zolder, Het Hof van Nederland, Dordrecht in 1926, 1951, 1958;

- 4-11, 20.30, The Movies, Cinefiliaal;

- 6-11, 20.00, Antoniuskerk, Merwe's Oratorium Vereniging met Holland Symfonie Orkest, 3 grote B's, Bach (Magnificat), Beethoven (Mis in c), Brahms (Schiksalslied);

- 7-11, 14.30, Dordrechts Museum, Gezicht op Dordrecht, oud en nieuw, rondleiding met Sander Paarlberg;

- 7-11, 20.00, Ketel 1/Energiehuis, Caribische dansen met Marcel Worms en Jan Brokken;

- 11-11, 20.00, Stichting De Stad in Galerie De Compagnie,

- 14-11,20.15, Kunstmin, Blue Technology, dans,

- 18-11, Ketel 1 Energiehuis, lunchconcert door Kunstmin georganiseerd;

- 21-11, 20.15, Augustijnenkerk, Dordtse Orkest Vereeniging voert Carmina Burana van Carl Orff uit;

- Voor liefhebbers van kamermuziek is er op hetzelfde moment in huize Elias een concert aan huis;

- 22-11, 15.00, Theater 450, het mooiste en meest intieme theater van Dordrecht.

Kijk ook even naar:

Dordrecht is met Rotterdam genomineerd voor de titel Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie grote steden. 8 of 9 oktober krijgen de genomineerde steden, ook uit de categorie middelgroot, bezoek van de jury. 18-11 wordt de winnaar bekend gemaakt in Den Haag. Meer info en de motivering voor de nominatie op: http://www.debestebinnenstad.nl.

Vandaag is de finale WK rugby. The All Blacks spelen tegen The Wallabies. Rechtstreeks uitgezonden op RTL 7. Het wordt weer wennen zonder al deze mooie wedstrijden.

De Dordtse Orchest Vereeniging voert op zaterdag 21-11, 2015, Augustijnenkerk, hun najaarsconcert 2015 uit. Samen met het grootkoor The Voice Company: De Carmina Burana van Carl Orff.  Het imposante muziekstuk is gebaseerd op liedteksten uit de 13e eeuw, gevonden in een kloosterbibliotheek in Beieren en in 1935/36 op muziek gezet door Carl Orff. 

De Orchest Vereeniging is het oudste amateurorkest van Nederland. 

Voor de pauze treedt de cellogroep van het orkest op met muziek van Teleman, Goltermann en Garcia. Mocht het concert in de Augustijnenkerk uitverkocht zijn dan is er een herkansing in Lelystad (19/12) en Haarlem (20/12).

The Movies programmeert nog steeds ‘Holland, natuur in de delta’. Deze prachtige film, opvolger van ‘De nieuwe wildernis’, is grotendeels opgenomen in De Biesbosch. Zeker gaan zien!! Deze aanbeveling laat ik graag staan!

Dordtse dialogen heeft weer twee boeiende Dordtenaren Ferry de Klerk van Merz en Jeroen Everaert, bekend van oa de Markthal, Hoorn des Overvloeds in Rotterdam, weten te strikken voor een interview. De opnames zijn inmiddels geweest. Bert den Boer was ook deze keren de interviewer. Zien, kijken, op RTV Dordrecht! Alle afleveringen zijn ook te bekijken op YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=dordtse+dialogen.

Kees Voorbij startte maandag 12 oktober weer met zijn literatuurcolleges voor de Bibliotheek van AtotZ. Ik doe weer mee. Graag en elke keer is feest. 

De tweede bijeenkomst is geheel voor Ian McEwan. 'Suikertand' (2012) en 'Kinderwet' (2014) heb ik inmiddels uit. 'Aan Chesil Beach (2007) en 'De Cementen Tuin (1978) liggen bovenaan de stapel. De 'nieuwere' maken mij nieuwsgierig naar de 'oudere'. Blijven de hoofdfiguren onwetend wat ze overkomt? Blijft dus beïnvloeding buiten hun bereik? 

Kees nodigt u van harte uit titels van mannen/vrouwen boeken door te geven voor deel 3 van zijn cursus. Onderwerp is dan 'Venus en Mars in de letteren'. Er is al een aantal aanbevelingen binnen.

Ton Kraaijeveld exposeert dit keer in Recklinghausen. De opening was 30-10. Ik ben benieuwd of Ton de prijs 2015 van de Vestischen Künstlerbund krijgt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.