Landelijke aandacht voor zonnepanelen op dak in beschermd stadsgezicht Dordrecht

31 oktober 2015

DORDRECHT -  Dagblad Trouw besteedt vandaag ook aandacht aan zonnepanelen in Dordrecht, die op een dak van een huis aan de Singel liggen, dat tot het beschermd stadsgezicht behoort.

De familie Strijbosch uit Dordrecht moet de zonnepanelen van het dak halen en heeft daarover de gemeenteraad een brief gestuurd.  Zonnepanelen mogen daar niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg.

In Trouw is de spanning merkbaar tussen historie en duurzaamheid. Volgens het stuk zijn de mensen ook na enkele jaren wel gewend aan zonnepanelen op het dak. De familie strijbosch zegt tot nu toe alleen een reactie te hebben gehad van een VVD raadslid, terwijl dat niet de meest groene partj van de stad is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.