Filmpje over de Prins Claus Brug

02 november 2015 door Hennie van der Zouw
Filmpje over de Prins Claus Brug

DORDRECHT - De ontwerpers van de Prins Claus Brug stuurden ons vandaag het onderstaande filmpje.

Het ontwerp van de Prins Claus Brug is afkomstig van René van Zuuk Architects uit Almere. Op de avond dat bekend gemaakt werd dat dit nogal ingewikkelde ontwerp van de Prins Claus Brug het winnende ontwerp was, gaven de architect / directeur prof. ir. René van Zuuk, senior advisor / constructeur Wiljan Houweling en bewegingsadviseur / constructeur ir. Christian Nederpelt een eenvoudige uitleg van hun werk; "De architect zorgt ervoor dat het er mooi uitziet, de constructeur dat het blijft staan en de bewegingadviseur / constructeur dat het goed beweegt."

Dat is taal die gewone, niet technische, Dordtse stervelingen, begrijpen, maar begrijpen die gewone Dordtenaren nu ook al hoe de nieuwe brug werkt........?

Voor wie het nog niet helemaal begrijpt is dit filmpje. Als u dit bekeken hebt weet u hoe de nieuwe brug werkt.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.