Kors Monsterpad krijgt slimme verlichting

10 november 2015 door Hennie van der Zouw
Kors Monsterpad krijgt slimme verlichting

DORDRECHT - Langs het fietspad van Stadspolders naar de Baanhoekweg/richting Sliedrecht, het Kors Monsterpad, worden de bestaande armaturen vervangen voor energie zuinige LED armaturen. Samen met deze armaturen worden bewegingssensors geplaatst. De uitvoeringswerkzaamheden starten 12 november.

Fietsers die over het pad fietsen worden door de bewegingssensor gedetecteerd en de verlichting gaat aan en blijft een aantal minuten branden. Als wandelaars of grote dieren passeren dan gaat de verlichting ook aan.

Besparing
De armaturen met LED leveren een besparing op van 50% ten opzichte van het huidige verbruik. Omdat de verlichting functioneert op beweging wordt er nog eens 35% extra bespaart. De extra investering wordt in 23 jaar terugverdiend.

De slimme verlichting is actief 15 minuten voor zonsondergang en 15 minuten na zonsopkomst. Het is het eerste fietspad in Dordrecht waar deze verlichting wordt geplaatst. Het is een proef, bij gevoel van onveiligheid kan de lichtsterkte worden verhoogd.

Monitoring
In de webapplicatie worden datagegevens opgeslagen, zoals het energie verbruik en het aantal fietsbewegingen. Ook het volgen van storingen wordt via de website gemonitord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.