Concert veertig jaar De Hoop groot succes

10 november 2015 door Hennie van der Zouw
Concert veertig jaar De Hoop groot succes

DORDRECHT -  Afgelopen zaterdag organiseerde De Hoop een prachtig concert. Artiesten Gerald en Nelinda Troost en Marcel Zimmer traden op, samen met het christelijk regiokoor Adonai. Jos Refo, voormalig cliënt van De Hoop en tegenwoordig medewerker, vertelde zijn verhaal. Ruim 700 mensen waren aanwezig.
 
“Wat een heerlijke avond was het,” zegt een bezoeker van het concert. “Ik vond de muziek prachtig.” Een andere bezoeker, oud-cliënt van De Hoop, vertelt: “Ik werd echt geraakt door het verhaal van Jos. Het gaat goed met mij, maar ik merk dat zijn verhaal me scherp houdt om goede keuzes te blijven maken.”
 
Jos Refo (49) was tot zijn veertigste levensjaar verslaafd. Hij vertelde de bezoekers hoe hij als kind van een Molukse vader en Indonesische moeder worstelde met zijn identiteit en zijn heil zocht in drugs. Eerst verkocht hij ze, maar nadat zijn dochter van elf maanden tijdens een drugsdeal kortstondig werd ontvoerd, raakte Jos zelf verslaafd. Uiteindelijk werd hij geholpen bij De Hoop, waar hij nu andere mensen helpt die verslaafd zijn geraakt.
 
Met dit concert sluit De Hoop de festiviteiten af rondom het veertigjarig bestaan. Wie nog wil nagenieten kan foto’s van het concert bekijken op: http://media.dehoop.org/jubileumconcertdehoop2015/. Er is ook een speciaal boekje verkrijgbaar, ‘Verhalen van Hoop’, waarin een aantal mensen die net als Jos bij De Hoop zijn geholpen hun verhaal doen. Dit boek is verkrijgbaar bij een jubileumgift aan De Hoop. Meer informatie hierover vindt u op www.40jaardehoop.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.