Oproep: Stem op het initiatief waar heel Dordrecht voor gaat sparen!

12 november 2015 door Hennie van der Zouw
Oproep: Stem op het initiatief waar heel Dordrecht voor gaat sparen!

DORDRECHT - Gaat heel Dordrecht sparen voor VoorleesExpress Dordrecht, Stichting Herdenkingsbos de Vlinder of Stichting Amices? Sharing Benefits Dordrecht heeft uit vele tips deze drie lokale initiatieven naar voren geschoven. Het initiatief met de meeste stemmen wordt het eerste spaardoel van het spaarprogramma. Heel Dordrecht mag tot 21 november meebeslissen.

Overweldigend en hartverwarmend
Het sociale spaarprogramma is voor en door Dordrecht. De inwoners mogen daarom zelf stemmen. Welke initiatief dragen zij een warm hart toe? “Een paar weken geleden hebben we iedereen gevraagd spaardoelen aan te dragen. Overweldigend en hartverwarmend waren de vele tips en reacties die we via mail, Twitter en Facebook kregen. Op deze manier weten wat er leeft in de stad en welke initiatieven echt extra financiële steun kunnen gebruiken om hun goede werk voort te zetten,” aldus initiatiefneemster Birgit Diemer.

“Hopelijk kunnen we in een latere fase alle initiatieven steunen”
Met een heel team heeft ze tips verzameld en de lijst met tientallen initiatieven teruggebracht tot een top 3, wat een lastige opgave was. “Alle doelen die we getipt kregen kunnen extra geld goed gebruiken. We hopen dan ook dat we in een latere fase iets kunnen doen voor al deze initiatieven. Maar we starten er met 1 om wezenlijk iets te kunnen doen.”
En die keuze is aan Dordrecht zelf. Stemmen kan via de poll op de Facebook-pagina van Sharing Benefits Dordrecht:.  
Lees daar ook meer over de drie initiatieven!

Shoppen met korting en automatisch het goede doel steunen
Op de Facebookpagina verschijnt regelmatig een tussenstand en de uiteindelijke winnaar. Met de hele stad gaat Sharing Benefits Dordrecht voor dat initiatief sparen. Hoe? Simpel, iedereen in de stad kan straks een Sharing Benefits kaart kopen (voor een paar euro). Met deze kaart ontvangt men korting bij winkels in de eigen stad en honderden online shops. Deze korting ontvangt de kaarthouder niet direct, maar in zogeheten Benefits (spaarpunten). De helft hiervan gaat naar het goede doel en de andere helft is voor de kaarthouder. “Shoppen en sparen met een goed gevoel.” De spaarpunten zijn extra te doneren aan het goede doel, te besteden bij deelnemende winkels of later uit keren in geld.

Birgit Diemer: “Wij houden iedereen via Facebook op de hoogte. Straks ook over hoe je de card kan bemachtigen en waar je kan shoppen en sparen. Maar eerst wachten we met spanning af wat het eerste spaardoel gaat worden!”

Facebook Sharing Benefits Dordrecht: https://www.facebook.com/Sharing-Benefits-Dordrecht-464654090375205
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.