Politiek Dordrecht is verdeeld over start tour in 2020 in Dordrecht

13 november 2015

DORDRECHT – Een kleine meerderheid van de gemeenteraad van Dordrecht vindt dat er geen geld zou moeten worden gestoken in een mogelijke start in 2020 van de Tour de France. Columnist Kees Thies van AD De Dordtenaar vindt het een beetje dom dat nu al een uitspraak wordt gedaan over een goed idee voor 2020 wanneer Dordrecht 800 jaar stad is. Ook Antwerpen wil in 2020 de tourstart binnen halen. Thies heeft met medestanders gisteren een gesprek gehad met de burgemeester en de sportwethouder.

De SP diende de motie in.

Bericht SP

In ieder geval één motie van ons werd door een meerderheid van de raad gesteund. Er waren stemmen opgegaan dat Dordrecht heel veel geld zou moeten steken in een poging om de Tour de France een keer in Dordrecht te laten starten. Met de snelheid van de gemiddelde tourrijder betekent dat een kwartiertje fietsen in onze stad. En daar zouden we dan vele miljoenen voor moeten betalen. Wij hadden voorgesteld om de Tour de France gewoon in Frankrijk te laten beginnen en in ieder geval als stad hier geen geld aan te verspillen. Beter voor Dordt, de PvdA en één lid van de VVD vonden het geen probleem om tien miljoen op tafel te leggen voor een fietstocht, maar de rest van de raad, VSP, D66, Groen Links, CD, SGP/ChristenUnie  en de overige VVD'ers steunden ons voorstel "Laat de tour in Frankrijk starten."

AD De Dordtenaar begon een bericht over de inzet draagvlak te krijgen voor de start van de wereldronde in Dordrecht op de volgen de wijze:

Tourfanaten Guido Bindels en Kees Thies geloven meer dan ooit dat het mogelijk is  de Tourstart in 2020 naar Dordrecht te halen. De door de raad gesteunde motie van de SP om nu geen cent te steken in het plan, doet daar niets aan af. Ook wethouder Rinette Reynvaan blijft enthousiast. ,,De SP haalt appels en peren door elkaar, door de Tourstart tegenover de problemen in de zorg te zetten. Je hoeft niet voortdurend het een tegen het ander weg te strepen. Je moet nooit een plan van te voren verwerpen. Dat is een beetje dom van de SP.''

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.