Geslaagde Ontmoetingsochtend voor Vrijwilligers

13 november 2015 door Hennie van der Zouw
Geslaagde Ontmoetingsochtend voor Vrijwilligers

DORDRECHT - Op 30 oktober jongstleden vond de eerste in een reeks van Ontmoetingsochtenden voor Vrijwilligers plaats in het Vrijwilligershuis Drechtsteden. Deze ochtenden worden georganiseerd om vrijwilligers uit allerlei organisaties de gelegenheid te geven elkaar informeel te ontmoeten en hun vragen te beantwoorden.

Gezellig én nuttig
Deze ochtenden worden mede georganiseerd door Nilufer Cankaya, werkzaam bij MEE Drechtsteden én in het team van de Vrijwilligersacademie van het Vrijwilligershuis. Zij kijkt met een voldaan gevoel terug op deze eerste ochtend.  “We hebben gezellig samen koffie gedronken en over elkaars vrijwilligerswerk gepraat. Ik vond het ook leerzaam voor iedereen dat we met elkaar de vele vragen konden bespreken.” Ook deelneemster Mirjam Zijlstra is enthousiast. Deze vrijwilligster is mede-organisator van het Repair Café in Sterrenburg. Daarnaast is zij actief als Stadsboerderijgids en assistent Natuur- en Milieueducatie bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. “Ik vond het leuk om te horen wat iedereen voor vrijwilligerswerk deed en om te vertellen wat ik zelf doe. Sommige vrijwilligers werken bij organisaties die ik nog niet kende. Interessant om daar iets over te horen.” Mirjam heeft de datum van de volgende bijeenkomst al in haar agenda gezet!

Nilufer Cankaya vindt het fijn dat ook mensen, die nog geen vrijwilligerswerk doen, de weg naar de Ontmoetingsochtend hebben gevonden. Deze mensen willen misschien wel vrijwilligerswerk gaan doen. Maar zij vragen zich af of dit nu echt iets voor hen is, wát zij zouden kunnen doen en waar?  

Wanneer
De volgende bijeenkomsten zijn gepland op elke laatste vrijdagochtend van de maand: 27 november;
29 januari; 26 februari. De ochtenden starten om 09.30 uur en zijn om 11.30 uur afgelopen. Zij vinden plaats bij het Vrijwilligershuis Drechtsteden, Spuiweg 93 in Dordrecht. Voor meer informatie kan men terecht op de website: of bellen via telefoonnummer 078 2000223.

Foto : VHD ontmoetingsochtend.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.