Parkeergarage Energiehuis ontvangt EPA award

16 juni 2015
Parkeergarage Energiehuis ontvangt EPA award

DORDRECHT - Parkeergarage Energiehuis ontvangt EPA awardDordrecht's nieuwste parkeergarage bij het Energiehuis heeft een EPA award ontvangen. Dit is een onderscheiding die aantoont dat de parkeergarage goed scoort op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Wethouder Rik van der Linden (Verkeer en Vervoer) onthulde deze week de plaquette.
 
Alleen parkeergarages die aan de nieuwste kwaliteitseisen van de Europese koepelorganisatie EPA (European Parking Association) voldoen, komen in aanmerking voor een EPA Award. Er wordt bijvoorbeeld beoordeeld of de parkeergarages schoon zijn, gemakkelijk te bereiken, of de bewegwijzering naar en in de garages duidelijk is en of rekening gehouden is met duurzaamheid. Ook de aanwezigheid van liften, grootte van de parkeervakken en de verlichting worden meegewogen.
 
Alle gemeentelijke garages in Dordrecht zijn beloond met een EPA. Naast parkeergarage Energiehuis zijn dat de parkeergarages Spuihaven, Veemarkt, Achterom, Riedijkshaven en Sportboulevard.
 
De parkeergarage Energiehuis heeft ruimte voor 320 auto’s en biedt een gratis overdekte stalling voor 470 fietsen en 20 brommers/scooters. Ook kunnen er elektrische voertuigen opgeladen worden. Op het dak van de garage zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Daardoor zijn de oplaadpunten grotendeels zelfvoorzienend in elektriciteit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.