Podiumplaatsen kunstrijdsters in kwalificatiewedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap 2016

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen kunstrijdsters in kwalificatiewedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap 2016

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Podiumplaatsen kunstrijdsters in kwalificatiewedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap 2016
De ijsbaan op de Vechtse Banen in Utrecht was zaterdag 15 november het toneel voor de 1e  kwalificatie wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap 2016.

De rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden behaalden in diverse categorieën prima resultaten en een aantal hebben de kwalificatie voor het ONK al binnen.
 
1e plaats  voor  Dordtse Isabella Smit:
De talentvolle en altijd elegante Isabelle Smit (11) rijdt dit seizoen opnieuw in de categorie Basic Novice waarin zij vorig seizoen debuteerde. De trainingen in de afgelopen periode en de zomerstage in Dordrecht hebben duidelijk vruchten afgeworpen en dat is terug te zien in de techniek en sprongkracht van deze jonge rijdster. Haar kür verliep niet geheel vlekkeloos maar haar puntentotaal brachten haar royaal naar een eerste plaats.
De Dordtse Rosalie van Wageningen (12) deed ook van zich spreken en reed met een prachtige kür naar een 4e plaats. Isa van Swieten (12) uit Papendrecht werd 10e en Demi Sijswerda (13) uit Dordrecht eindigde op  de 12e plaats.
Debutante in deze categorie de Barendrechtse Dani Loonstra (10) reed een mooie kür waarin een paar elementen niet goed lukten. Haar score was goed voor een 8e plaats in een veld van 18 rijdsters.

Zilver voor Sophie Bijkerk:
In de categorie Advanced  Novice dames reed de regerend Nederlands Kampioene  Sophie Bijkerk (13) uit Barendrecht  zaterdag de korte kür en eindigde hiermee op de 2e plaats. Op zondag reed zij een prachtige lange  kür op muziek uit de Phantom. Sophie heeft voor de eerste keer tijdens een wedstrijd in de lange kür de dubbel Axel gesprongen en  schaatste zich in een veld van 22 rijdsters met een mooi puntentotaal naar de 2e plaats.
Lisa Weijer (15) uit Son reed een mindere korte kür en op zondag revancheerde zij zich met een geweldige lange  kür en pakte een prima 9e plaats. Debutantes in deze categorie Eloniek van Kempen (14)  uit Oss en Zoë Zuidhoek (14) uit Hoek van Holland werden respectievelijk 13e en 15e.

Junioren dames Lena Slagter en Kyarha van Tiel
Afgelopen maand kwam juniore rijdster Lena Slagter (16) over naar DDD en in deze kwalificatie wedstrijd kwam zij voor de eerste keer voor haar nieuwe vereniging uit. In deze kwalificatie wedstrijd reed zij zich met een derde positie naar een podiumplaats. Lena was de bronzen medaille winnares bij de Junioren dames  op het Open Nederlands Kampioenschap 2015.

De Rotterdamse  Kyarha van Tiel (15) schaatste zich in de technische korte kür ruimschoots naar de 1e plaats. In verband met een kleine blessure heeft zij zich teruggetrokken van deelname aan de lange kür.
Kyarha heeft ervoor gekozen dit seizoen in België te trainen bij voormalig Belgisch Kampioen Kevin v.d. Perren.
Seniore  Niki Wories:
Regerend Nederlands Kampioene bij de Senioren dames Niki Wories (19) traint deze periode in Canada.
Niki zal de punten voor kwalificatie voor deelname aan  het ONK  halen bij de internationale NRW  in Dortmund eind novemberen Golden Spin in Zagreb begin december.  Ook gaat ze voor een hogere ranking voor het  EK en WK 2016 bij deze wedstrijden.

Na de tweede selectiewedstrijd op 22 en 23 in Dordrecht rijden de gekwalificeerde rijdsters  van 3 t/m 6 maart 2016  het ONK rijden op de Uithof in Den Haag.
 
Foto Isabella Smit uit Dordrecht
Fotograaf: Piet van Es

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.