Hans van Rossum: ,,In Dordrecht begon in 2011 zwarte piet discussie en zeggen we nu: stop ermee"

16 november 2015

DORDRECHT - Hans van Rossum uit Dordrecht is voor kleurrijke knechten voor Sinterklaas, maar wil de onzinnige discussies over zwarte piet stoppen.

Hij heeft daarvoor een oproep gemaakt, die in Dagblad Trouw is geplaatst. ,,In Dordrecht is in 2011 de zwarte piet discussie begonnen tijdens de nationale intocht. Daarom ook vanuit Dordrecht het signaal stop ermee", aldus Van Rossum.

Hij schrijft:

an mij mogen al die onzinnige discussies over het toekomstige uiterlijk van Zwarte Piet, waar ook dagblad Trouw dapper aan meedoet, per direct stoppen.

Het komt bij mij de neusgaten uit zo onderhand en volgens mij boeit het niemand meer. Als dit geneuzel een jaarlijkse traditie gaat worden, want daar begint het op te lijken, laten we dan alsjeblieft gewoon helemaal stoppen met dit van oorsprong leuk bedoelde kinderfeest en dan hebben alle tegenstanders hun zin.

Dat kruis op die mijter en die mantel wordt gegarandeerd de volgende ergernis want anderen voelen zich daardoor absoluut ook gekwetst. Een paard op de daken laten lopen is trouwens ook pure dierenmishandeling, heeft iets weg van ritueel slachten als je de mogelijke gevolgen van deze levensgevaarlijke nachtelijke expedities goed inschat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.