Dordrecht hoort morgen of het voor Rotterdam de beste binnenstad is

17 november 2015
Dordrecht  hoort morgen of het voor Rotterdam de beste binnenstad is

DORDRECHT - Dordrecht of Rotterdam? Morgen (woensdag) wordt bekend welke grote plaats landelijk wordt uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland.

Dordrecht doet als gemeente met bijna 120.000 inwoners mee aan de competitie van de grote steden met Rotterdam als rivaal.

Een bericht van de gemeente Dordrecht en daarna van de organisatie landelijk:

Woensdag 18 november 13.00: verkiezing beste binnenstad en ondertekening Retail Deals

Dordrecht behoort met Rotterdam tot de finalisten voor de verkiezing Beste Binnenstad. De winnaar wordt woensdag 18 november bekend gemaakt op een bijeenkomst in de Grote Kerk in Den Haag, de stad die de vorige keer de titel won. De bekendmaking van de winnaars is van 16.15 uur tot 17.00 uur. Wethouder Piet Sleeking is aanwezig bij de prijsuitreiking. De bijeenkomst begint al om 13.00. Om 13.40 ondertekent wethouder Jasper Mos de 'retail deal' met minister Henk Kamp. Dordrecht behoort tot de eerste steden die samenwerkingsafspraken met het Rijk maken over versterking van de binnensteden en bestrijding van leegstand.

* info organisatie beste binnenstad:

De finalisten van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 zijn al even bekend. In de categorie grote binnensteden strijden Dordrecht en Rotterdam om de titel en in de categorie middelgrote binnensteden gaan Gouda en Roermond de strijd met elkaar aan.
Het Platform Binnenstadmanagement biedt in samenwerking met de hoofdpartners Avontuur en NS iedere finalist van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 een banier aan. De symbolische aftrap voor de verkiezing heeft in Dordrecht plaatsgevonden. Onder ruime belangstelling van het lokale bedrijfsleven is op het station in Dordrecht de eerste banier onthuld door de voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement, Felix Wigman, en Wethouder Piet Sleeking.

Op de stations van alle finalesteden is een banier geplaatst waarop is vermeld dat de stad een finaleplek heeft bemachtigd in de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017.

Op 8 oktober zal de jury van de Verkiezing Beste Binnenstad een bezoek brengen aan Dordrecht en Rotterdam. Daarnaast zal zij op 9 oktober een bezoek brengen aan de finalisten in de categorie middelgrote binnensteden: Gouda en Roermond. Hierbij krijgen de finalisten de mogelijkheid om de jury te overtuigen en de meest positieve ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar te laten zien.

Op basis van de motivatie én het bezoek aan de stad kiest de jury de winnaar van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017. De winnaar wordt 18 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt. De Verkiezing Beste Binnenstad vindt iedere twee jaar plaats.
Voor meer informatie kunt u terecht bij het Platform Binnenstadsmanagement of kunt u kijken op www.debestebinnenstad.nl

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.