Camera's in Lijnbaan en omgeving Energiehuis

18 november 2015 door Hennie van der Zouw
Camera's in Lijnbaan en omgeving Energiehuis

DORDRECHT - In het Lijnbaangebied en rondom het Energiehuis komt cameratoezicht. Er worden 11 camera's geplaatst. In het Lijnbaangebied worden de camera's nog voor oud en nieuw geplaatst. Voor de camera's bij het Energiehuis is eerste toestemming van de gemeenteraad nodig.

Het cameratoezicht is een van de maatregelen die genomen worden om strenger op te kunnen treden in het Lijnbaangebied. Zowel in de Lijnbaan als rondom het Energiehuis zijn er veel klachten van bewoners over overlast, criminaliteit en er heeft inmiddels een aantal incidenten plaats gevonden die een ernstige verstoring van de openbare orde tot gevolg hadden. De gemeente Dordrecht, de politie en het Openbaar Ministerie hebben samen met diverse partners de handen in elkaar geslagen om de overlast zo snel mogelijk een halt toe te roepen.
Levendiger

Rondom het Energiehuis en in het Lijnbaangebied zijn diverse ontwikkelingen gaande. Het gebied Stadswerven-Zuid nadert zijn voltooiing met diverse uitgaansgelegenheden. Binnenkort wordt ook de bioscoop opgeleverd. Het gebied wordt daarmee steeds aantrekkelijker en er komen meer mensen op af. Daarmee wordt de omgeving levendiger, maar het brengt ook overlast met zich mee omdat uitgaanspubliek de nodige dynamiek veroorzaakt. Dit gekoppeld aan de problematiek van overlast en criminaliteit in het Lijnbaangebied, heeft het college ertoe doen besluiten om cameratoezicht in te stellen.
Succesvolle aanpak door inzet van camera's

De combinatie van maatregelen die in het kader van de zogenaamde Taskforce Overlast eerder in en rondom de Colijnstraat is ingezet, blijkt succesvol te zijn geweest. Het cameratoezicht vormde hierin een belangrijk schakel. De camera's zijn in 2010 geplaatst. De overlast in dit gebied is nog niet voorbij, maar is wel heel veel minder dan enkele jaren geleden. Daarmee is er geen aanleiding meer om het cameratoezicht door te laten gaan. Andere locaties in stad, waar al enkele jaren camera's hangen, zijn ook geëvalueerd. Dit heeft geleid tot verlenging van het cameratoezicht op en rond het station (centrum) en op het Leerpark. Het cameratoezicht in de Colijnstraat wordt beëindigd.

Het plaatsen van camera's is aan strenge eisen gebonden. Het mag niet zomaar. Cameratoezicht grijpt in in de privacy van mensen. Daarom worden de camera's zo ingesteld dat ze geen zicht geven op woningen. Alleen het openbaar gebied wordt getoond op de camerabeelden. De camera's worden dagelijks uitgelezen door de gemeente, afdeling Toezicht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.