Dordrecht biedt opnieuw tijdelijke opvang aan vluchtelingen

26 oktober 2015
Dordrecht biedt opnieuw tijdelijke opvang aan vluchtelingen

DORDRECHT - Dordrecht biedt opnieuw tijdelijke opvang aan vluchtelingen. Het gaat om een groep van circa 70 mensen. Zij komen vandaag in Dordrecht aan. Hiermee geeft de gemeente gehoor aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Landelijk is er een groot tekort aan opvangplaatsen.

De vluchtelingen komen vandaag (26 oktober) vanuit de gemeente Beesel naar Dordrecht. Het tijdstip waarop zij arriveren en de samenstelling van de groep zijn nog niet bekend. De vluchtelingen krijgen net als vorige keer onderdak in het gebouw aan de Kamerlingh Onnesweg 1. Ze blijven hier 72 uur. De gemeente coördineert de opvang in samenwerking met onder andere de Sociale Dienst Drechtsteden en de Veiligheidsregio. Na de 72 uur gaan de vluchtelingen door naar andere gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid.

Bij een aantal vluchtelingen in Beesel is schurft geconstateerd. Na de ontdekking zijn meteen maatregelen getroffen om uitbreiding te voorkomen. De mensen met schurft hebben allemaal tabletten gekregen. Daarna is de groep 24 uur apart gehouden. Er is nu geen besmettingsgevaar meer.

De opvang van de eerste groep vluchtelingen is rustig verlopen. De gemeente ziet de komst van de tweede groep dan ook met vertrouwen tegemoet. De eerste groep vluchtelingen is ondergebracht in de Drechtsteden: Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Sliedrecht.

Antwoorden op veel gestelde vragen over de vluchtelingenopvang leest u op www.dordrecht.nl/vluchtelingen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.