D66 Dordrecht: ,,Vluchtelingen vangen we gastvrij op"

26 oktober 2015
D66 Dordrecht: ,,Vluchtelingen vangen we gastvrij op"

DORDRECHT - D66 Dordrecht heeft vandaag op de eigen website nog eens uitgesproken bij monde van politiek leider Nelleke de Smoker: Vluchtelingen vangen we in Dordrecht gastvrij op. De partij geeft de verklaring uit, omdat voor de tweede keer een groep in de stad wordt opgevangen.

De verklaring luidt:

Op maandag 26 oktober zal een volgende groep vluchtelingen in Dordrecht arriveren. Zeventig mensen zullen voor 72 uur in de locatie Drechtwerk verblijven. Daarna zal de groep verspreid worden over twee gemeenten in de regio Zuid Holland Zuid.

Onze buurgemeenten hebben de 1e groep vluchtelingen al gastvrij ontvangen. D66 vindt dat Dordrecht dezelfde gastvrijheid moet tonen en naast de crisisopvang ook opvang voor langere termijn mogelijk moet maken. Uiteraard met goede communicatie naar de stad. Dordrecht heeft genoeg leegstaande gebouwen en bovenal partners die hieraan mee willen werken. De crisisopvang is vanzelfsprekend maar laat Dordrecht geen doorgangspoort worden.

We roepen de raad en het college dan ook op deze gastvrijheid te tonen. Vluchtelingen vangen we op! Dat is de basishouding van Dordrecht volgens D66.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.